A rossz gyermekkor hatásai

Hogyan hatnak ránk a gyerekkori traumák?

A rossz gyermekkor hatásai

Mostanság rengeteg gyermek él rossz szociális vagy anyagi körülmények között, melyek sajnos erősen kihatnak a felnőtt korukra is. Az ilyen családokból származó gyerekek nagyobb eséllyel lesznek felnőtt korukban betegek, akik túlsúllyal, magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel. Kimutatták valamint azt is, hogy a rossz szokásokat is hajlamosabbak könnyebben beiktatni az életükbe, mint például a dohányzást és az alkoholt.

Ezek a fiatalok, akik tulajdonképpen nem tehetnek az akkori rossz körülményekről, nehezebben viselik a kihívásokat is, és nagyobb eséllyel fognak mentális problémákkal küzdeni. Sajnos önön hibájukon kívül indulnak el a nagybetűs életben, többször segítség nélkül, ezért a stresszt szinte duplán érzékelik, mint a jó körülmények között felnőtt társaik.

Ezért is nagyon fontos, hogy már kicsi korban arra kell nevelni a gyermekeket, hogy ne ítéljék el a rosszabb anyagi körülmények közt élő társaikat, hanem próbálják őt segíteni, hogy belőle is egészséges felnőtt válhasson!