A RESERVED újrahasznosított és organikus anyagokból készíti új kollekcióját

Egyre több divatcég ismeri fel a környezetvédelem fontosságát.

A RESERVED újrahasznosított és organikus anyagokból készíti új kollekcióját

A divatiparban rendkívül sürgősek azoknak az intézkedéseknek, innovatív megoldásoknak az elterjedése, amellyel a gyártók csökkenthetik a környezetkárosítást. A RESERVED is felismerte ennek fontosságát és igyekszik változtatni. A márka tavaszi-nyári kollekciója, a Joyful#Ecoware újrahasznosított és organikus anyagokból készül. Az új darabokat is a megszokott kényelem jellemzi. A szabásuk és mintájuk is légies és fiatalos. A menta, lime és lila árnyalatok mellett a fehér és a bézs kapott fontos szerepet az új kollekcióban. A természetet utánzó absztrakt vonalas és a szürke alapon virágos mintát is megtaláljuk az új ruhadarabok között.  Válogathatunk kedvünkre az ingruha, az átlátszó kabát, a kenguruzsebes dzseki és az „I am real” feliratú póló között. 
A Trinidad és Tobagoból származó Naomi Chin az új, környezettudatos kollekció nagykövete. A hölgy a párizsi és a new york-i divatbemutatók modellje. A RESERVED új technológiai megoldásai közé tartozik a zárt ciklusú gyártás, a víz- és energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a fogyasztói hulladék felhasználása. Az új kollekció a cég által bevezetett ECO AWARE stratégia része, amely a fenntartható fejlődésért hivatott.  
A divatcég következő programja a „For People For Our Planet” nevet viseli, célja az ökológiai energiatermelés és vízgazdálkodás problémájának megoldása. Ennek köszönhetően 15%-kal csökkentik szénlábnyomukat. Terveik szerint 2025-re a ruháik felét az új stratégia alapján készítik. A Reserved a lengyel LPP Részvénytársaság márkája. A vállalat többi márkája a House, a Cropp, a Mohito és a Sinsay.