A plasztikai sebészek a testképünk gyógyítói?

Vajon ők hogyan vélekednek erről?

A plasztikai sebészek a testképünk gyógyítói?

Általában plasztikai sebészhez azok a nők vagy férfiak fordulnak, akik elégedetlenek ömagukkal. A legnépszerűbb beavatkozások az orr-átalakítások, a mellműtétek és a zsírleszívás. Azzal minden orvos egyet ért, hogy egyik műtét sem teljes mértékben biztonságos, bár azért már nagyon korszerű eszközökkel és tudással tudnak hozzálátni.

A testképzavar tulajdonképpen egy betegség, amely folyamatosan elégedetlenséget szül, éppen ezért sokan a szikét tartják a legegyszerűbb megoldásnak, pedig nem feltétlen az. Ha mindenki megtanulná elfogadni önmagát, akkor sokkal kevesebb depresszióssal és testképzavarossal futhatnánk össze az utcán. Sajnos rengetegen azt az elvet követik, hogy tegyük fel valakinek kicsit nagyobb vagy furcsább formájú az orra, mint a többi emberé, majd ezt megműttetik. Innen képes elindulni egy örökös körforgás, hiszen rendben van, hogy az orrát megműttette, de az idő attól nem áll meg, tehát öregedni is fog. Innentől már csak egy lépés a botoxkezelés, a ráncfelvarrás és a mellműtét is.

Természetesen vannak olyan esetek, ahol mondjuk egy baleset után csúnya hegek maradnak, vagy éppen a hirtelen bekövetkező nemmegfelelő arcplasztika miatt döntenek a kés mellett, de ezek érthető okok. Lehet, hogy ezek az emberek az adott trauma előtti arcukat szeretnék látni a tükörben reggelente. A másik véglet tulajdonképpen a média hatása miatt alakul ki, amikor azt látjuk az újságokban, hogy mindenki tökéletes, és valószínűleg csak velünk van a hiba. Ebben az esetben már a párunknak szeretnénk tetszeni, hiszen valljuk be, nem szívesen látjuk amikor a szerelmünk megbámulja az egyik modellt bárhol.