A páromat semmi sem érdekli

Mit tudunk ez ellen tenni?

A páromat semmi sem érdekli

Friss párkapcsolatoknál találkozhatunk azzal az esettel, amikor az egyik félnek régóta van valamilyen hobbija, legyen az horgászat, fotózás, természetjárás stb, míg a másikat gyakorlatilag nem tudja lekötni semmi, nem igazán találja a helyét a világban. Ez előbb vagy utóbb biztosan konfliktushoz fog vezetni, mert ez utóbbi fél nem érti, hogy a másik miért van olyan sokat kinn a vízparton, vagy tekézni a haverokkal, ahelyett, hogy vele lenne otthon. A páros „hobbis” tagja meg azt nem tudja felfogni, hogy miért unatkozzanak otthon mindketten, ő nem tehet arról, hogy a másikat semmi se érdekli.


Mint minden más esetben, itt is érdemes valamilyen kompromisszumot kötni, mondjuk a hétvégék egyik napja legyen közös, pl. egy séta a városban, egy forrócsoki egy kávézó teraszán, vagy egy esti közös filmnézés akár moziban, akár otthon. Míg a másik napon hadd menjen szabadon amerre akar, ugyanis azt mindenkinek meg kell érteni, hogy a hobbi már előbb megvolt mint Ő. Az is megoldás lehet, ha együtt mennek, nem kizárt, hogy az „unatkozó fél” is előbb-vagy utóbb ráérez a dolog ízére. Vagy közösen is kipróbálhatnak több mindent és egy kis szerencsével a másik fél is rátalál arra ami őt igazán érdekelni fogja.

Itt is igaz a régi mondás, hogy a nem működő dolgokat előbb meg kell próbálni kijavítani, ugyanis ha rögtön az elején feladjuk, akkor sosem fogjuk megtudni, hogy célt érhettünk volna-e.