A párom nem élvezi a szexet!

De hogyan vehetjük ezt észre?

A párom nem élvezi a szexet!

Ha régóta együtt vagytok a pároddal, valószínűleg feltűnt már, hogy bizonyos dolgok teljesen megváltoztak köztetek az ágyban. Oké, már nem bújtok össze annyit, és nem is tart olyan sokáig egy-egy aktus, de azért mégis sort kerítetek rá időnként. Ha viszont az alábbi állítások igazak rátok, akkor valószínű, hogy bár nem mond semmit, mégsem élvezi annyira ezeket az együttléteket.

1. Mintha ott sem lenne

Noha vannak, akik alapjáraton aktívabbak, vagy épp ellenkezőleg, visszafogottabbak az ágyban, a teljes passzivitás egyáltalán nem utal jóra. Szakértők szerint fontos, hogy a szex közben jelen legyen a szenvedély, az érzékiség, de ha azt vesszük észre, hogy a parterünk fejben szinte ott sincs, az azt is jelentheti, hogy nem élvezi az együttléteket.
Lehet, hogy valami újdonságra, változásra vágyna, de nem meri elmondani neked, ezért úgymond "túl esik" a szexen, hogy ne bántson meg, miközben amúgy a legutóbbi focimeccsen vagy a munkáján gondolkodik.

2. Előbb megy lefeküdni

Ha már a kezdetek óta eltérő időpontban feküdtetek le aludni, semmi okod az aggodalomra. Ha viszont ez csak mostanában alakult így, és a párod mindig előbb bújik be az ágyba szándékosan mint te, az azért is lehet, mert ezzel a módszerrel akarja elkerülni a szexet. Az estét, az együttlétet ugyanis sokszor ezzel azonosítjuk, de ha ő már inkább a pihenést választja, gyorsan elalszik, és ezt használja kibúvóként, az problémára utalhat. Egy-egy ilyen alkalom után természetesen nem kell aggódnod, de ha állandóvá válik, muszáj beszélni róla!

3. Nem kezdeményez

Idézd fel magadban, mikor kezdeményezte a párod utoljára az együttlétet. Te vagy az, aki mostanában mindig megteszi az első lépést? Még ha a szex ennek ellenére jól is sikerül, akkor sem kizárt, hogy okkal nem kezdeményezi az összebújást. Előfordulhat, hogy már nem tartja elég izgalmasnak az együttléteket, és mivel nincs kedve hozzá, inkább nem teszi meg az első lépést, hátha nem kerül rá sor; de ha mégis, akkor neked mégsem akar nemet mondani, nehogy megbántson.

4. Csak a te élvezeted

Persze nagyon klassz dolog, ha a párodtól maximális figyelmet kapsz, és a te élvezetedet helyezi az első helyre a sajátjával szemben, de ha mostanában sokszor tapasztalod azt, hogy ő nem vágyik szexre, nincs olyan hangulatban, de téged azért megpróbál eljuttatni a csúcsra akár pettinggel, az azt jelenti, hogy valamit nem élvez az együttlétekben. Egy-egy ilyen alkalom még nem probléma, de ha gyakorivá vált, és több az ilyen, mint a klasszikus szex, érdemes rákérdezni!

5. Te sem élvezted

A jó szex mindkét fél számára izgalmas és élvezetes, épp ezért, ha az együttlét után te sem érzed azt a boldogságot, amit korábban, azzal fontos lenne foglalkozni, mert majdnem biztos, hogy a párod számára sem volt olyan jó a szex, mint korábban. A szexuális kémia hiánya is okozhatja a problémát; ha ő nem élvezi, akkor nem lesz annyira szenvedélyes, figyelmes sem, amit te is rögtön megérzel, mert egyértelműen látszik, hogy hiányzik valami.

Minden esetben az a megoldás, ha beszéltek róla a pároddal, mert egy ilyen problémát csakis és kizárólag együtt tudtok megoldani!