A nők vagy a férfiak orgazmusa élvezetesebb?

Gondoltátok volna? Most eláruljuk nektek, hogy melyik nem számára élvezetesebb a gyönyör!

A nők vagy a férfiak orgazmusa élvezetesebb?

A másik nem szexuális öröme az egyik legnagyobb misztikum. Vajon nekik is ugyanolyan érzés az orgazmus, mint nekünk? Intenzívebb, vagy épp visszafogottabb élmény, mint amit mi megszoktunk? Netán a fizikai különbségek ellenére pontosan ugyanolyan?

Saját szexualitásunk felfedezése során hamar a másik nem jellegzetességei iránt is érdeklődni kezdünk, és szeretnénk tudni, mennyire hasonlóan, vagy épp eltérő módon működünk, ha a szexről van szó. Az orgazmus kérdése az érdeklődés középpontjában áll: itt van ez a felemelő érzés, lehetséges egyáltalán, hogy a másiknak még ennél is jobb? Vagy épp ellenkezőleg: bár kellemes az is, amit ő érez, nyomában sincs az én örömömnek?

Ahhoz, hogy dönteni lehessen, először is azt érdemes tisztázni, mit tekintünk jobb orgazmusnak. Azt, ami tovább tart? Vagy azt, ha valaki egymás után többször is képes elélvezni? Esetleg az élmény intenzitása számít? Ha az orgazmus időtartamát nézzük, a nők mindenképpen előnyben vannak, mert míg számukra körülbelül 20 másodpercig tart, a férfiak esetében mindössze 3 és 10 másodperc közötti időtartamig.

De vajon annyira jó hosszabb ideig a csúcson lenni, ha egyébként meg ritkábban esik meg velünk? Ugyanis ha azt nézzük melyik nem jut gyakrabban orgazmushoz, a férfiak előnye behozhatatlannak tűnik. Ki jár jobban, akinek hosszabb ideig tart, vagy akinek rendszeres az orgazmusa?

Milyen szempont van még?

Abban, hogy ki milyen gyakran jut orgazmushoz, nagy szerepe lehet annak is, hogy heteroszexuális vagy nem heteroszexuális kapcsolatban próbálkozik-e. Legalábbis ha nő az illető. Míg a férfiak esetében ugyanis nincs nagy különbség az orgazmusok számában attól függően, hogy meleg vagy heteró együttlétről van szó, a nőknél szinte drámai a különbség. Hogy a számok szigorú nyelvére fordítsuk a dolgot (és egy fiatal felnőtteket vizsgáló kutatásból induljunk ki): a leszbikus szexuális kapcsolatban szexelő nők összességében 12 százalékkal több orgazmusban részesülnek, mint azok, akik heteró kapcsolatban vannak.

Mindenesetre összefoglalva mindkét nemnek nagyon jó, és kellő figyelemmel még jobb lehet a szex és az orgazmus is. A férfiak örömérzetének és az együttlét nyújtásának nagyon jó módszerei az orgazmuskésleltető technikák, az elnyújtásból pedig a nő is profitál, hiszen nagyobb eséllyel jut a csúcsra.