A nők vagy a férfiak élnek szívesebben egyedül?

A közhiedelem gyakran az, hogy a nők alig várják, hogy férjhez menjenek, míg a férfiak addig odázzák ezt a döntést, amíg csak tudják. Azt is tartja a közbeszéd, hogy a nőknek sokkal jobb üzlet a házasság, mint a férfiaknak.

A nők vagy a férfiak élnek szívesebben egyedül?

De vajon tényleg így van ez?
Ha őszinték vagyunk, a házasság a férfiak jelentős részének sokkal jobb üzlet, mint a nőknek. Legtöbbször a nőkre jóval nagyobb terhet ró még mindig ez a kötelék. Gondoljunk csak a házimunkára, amit a munkaidejük után végeznek nap mint nap és ez mindenki számára természetes. Ha gyerekei is vannak, akkor aztán minden este hullafáradtan zuhanhat az ágyba, miután minden házimunkát elvégzett és elpakolt élete párja és a gyerekei után. Egy szingli nő sokkal kevesebbet kell, hogy takarítson és nem kell mások után pakolnia naphosszat.
Ha szétnézünk a környezetünkben, legtöbbször azt láthatjuk, hogy a szingli nők szívesebben élnek egyedül, mint a férfiak. Élénk társadalmi életet élhetnek, de csak saját magukról kell gondoskodniuk. Tudják, hogyan osszák be az idejüket, energiájukat és pénzüket és jól érzik magukat a bőrükben. A férfiak viszont legtöbbször a munkájuk és tanulmányaik kapcsán tesznek szert barátaikra és amikor egyedül maradnak, sokan közülük az idejüket is nehezebben töltik ki értelmesen. Sokuknak eddig a programjait a feleségük szervezte meg, most meg nem tudnak mit kezdeni magukkal. Az egyedül élő nők sokkal több időt töltenek kedvenc hobbijukkal, mint a férfiak. Felmérések szerint a nőknek akkor van idejük szabadidős tevékenységre, ha egyedül élnek, míg a férfiaknak inkább akkor, ha párkapcsolatban. A kapcsolatban élő nő túl sok időt veszteget el a házimunkára és gyakran úgy érzi, hogy partnerével kell lennie (vagy ellenőriznie kell a férfit), így sokszor inkább lemond kedvelt foglalatosságairól. A férfi viszont gyakran menekül otthonról, vagy a nő rugdossa el, hogy ne legyen láb alatt. Így több időt szán a hobbijára mint az, aki nem menekül sehonnan és senki nem rugdossa. Minél idősebb korú embereket nézünk, annál kevesebb a valószínűsége, hogy egy nő össze akarjon költözni egy új férfival. Ha valaha élt már párkapcsolatban, akkor pontosan tudja, milyen feladatokat kell majd ellátnia, és esze ágában sincs megint mosni, főzni, takarítani valakire, ha az illetővel tud kellemesen kirándulgatni, étterembe járni, és aki mögött akkor csukja be az ajtót, amikor csak akarja. A férfiak viszont minél idősebbek, annál szívesebben veszik, ha kiszolgálják őket... Mivel általában a nők élnek tovább, megvan rá az esélyük, hogy a férjüket, partnerüket ők gondozzák majd és nem fordítva. Ez a kilátás sem túl vonzó az érettebb szingli nők számára. Eleinte lehet, hogy a nők akarják jobban az esküvőt és az összeköltözést, de minél idősebbek, annál kevésbé vágynak erre. Szívesen élnek párkapcsolatban, de inkább csak az előnyeit szeretnék élvezni.