A női orgazmus rejtélyei

Sok minden van, amit nem tudunk a női orgazmusról. Most elárulunk néhány érdekességet nektek!

A női orgazmus rejtélyei

A női orgazmusról keveset tudunk, hiszen kevésbé látványosak a jelei, mint a férfiaknál, ámbár a tapasztaltabb pasik észreveszik. A másik opció, hogy azt hisszük mindent tudunk, majd kiderül, hogy a hüvelyi orgazmus nem létezik, mert minden orgazmus klitorális. Kicsit tévesen, de a szexben általában az orgazmus, vagyis a kielégülés a cél mindkét fél számára. Ez a férfiaknál javarészt viszonylag könnyen össze szokott jönni, ráadásul a férfiak orgazmusa, pontosabban ejakulálása elengedhetetlen a szaporodás szempontjából. A női orgazmus viszont ennél egy kicsit bonyolultabb, rejtélyesebb téma. Már csak azért is, mert a férfiakkal ellentétben a nőknél nem szükséges a teherbeeséshez az orgazmus, sokan pedig meg sem élik azt szex közben a partnerükkel, de előfordul, hogy egyedül sem. 

Mert bár az orgazmust általában a nemi szervek izgatásával érjük el, de az agyban történik a lényeg: az agy orgazmus közben annyi aktivitást mutat, és úgy néz ki, mint egy roham közben. A nőket nem tanítják, de még csak nem is bátorítják arra, hogy felfedezzék és megismerjék a saját testüket, hogy mi szerez nekik örömet önkielégítés közben. Nem véletlen, hogy sokan partnerrel együtt sem tudják, hogy mit élveznek és mit szeretnének. És bár az kiderült, hogy hüvelyi orgazmus nincs, valójában arról is a csikló tehet, azt továbbra sem tudjuk, miként lehet az, hogy vannak nők, akik álmukban is el tudnak élvezni, vagy akár attól, ha csak a mellüket izgatják.

Alapvetően tudjuk, hogy a nők orgazmusa nem szükséges a teherbeeséshez, de sokkal összetettebb. Az orgazmus jelei minden nőnél máshogy jelentkezik, és mindenki máshogy éli meg. Előfordulhat a hüvelyen belül önkéntelen izom-összehúzódás, de hogy kinél pontosan melyik izom és miként lép mozgásba, azt senki nem tudja. Elélvezés közben magas pulzus és vérnyomás mérhető, tágul a pupilla, és jelentősen emelkedik a fájdalomküszöb. Ezek általában közös pontok, ám ettől függetlenül mindenki máshogy éli meg.