A negyven feletti meleg férfiak élete

Gondolom rengeteg embernek megfordult már a fejében, hogy vajon hogyan élhetik a középkorú meleg férfiak az életüket. Most beavatunk titeket a magánéleti titkokba!

A negyven feletti meleg férfiak élete

Köztudott dolog, hogy a fiatalság úgymond bolondság. Amíg fiatalok vagyunk, mindannyiunkban ég a kalandvágy, és hogy amit csak lehet kipróbáljunk, megéljünk. Aztán ahogy idősödünk, úgy kezd kialakulni bennünk az igény a megállapodásra, családalapításra.

A homoszexuális férfiak is amíg fiatalok, addig élvezik az életet, ahogy erre lehetőségük van. Persze korunk betegsége, az AIDS sokukat jóval megfontoltabb életre, és védekezésre készteti őket. Aztán ahogy telnek az évek, egyre magasabb igényeket támasztanak a párjukkal szemben. Vágynak egy stabil kapcsolatra, igazi párkapcsolatban szeretnének élni a választottjuk mellett.

Ráadásul minél idősebbek, annál nehezebben találnak maguknak megfelelő társat. Így sajnos aránylag sokan egyedül élnek. Azok, akik társra leltek, idővel valódi családot szeretnének. Kialakulhat bennük is a gyermekutáni vágy. Itthon erre nem sok lehetőségük van.  A  nemi identitásuk miatt hátrányos helyzetből indulnak a heteroszexuális párokkal szemben. Az örökbefogadás az egyik járható út, ami itthon is némileg elfogadott. Persze egy úgymond „normális” pár hamarabb jut egy örökbe fogadható gyermekhez. Ma Magyarországon a bér-anyaság nem elfogadott, nem is igazán létezik úgy, mint külföldön.  A mai magyar társadalom nem igazán tolerálja a másságot. És akkor még nem is beszéltünk azokról a meleg férfiakról, akik a család és a társadalmi nyomás hatására elnyomták érzéseiket.

Leélték a fél életüket úgy, hogy háttérbe szorították saját magukat, és a valódi igényeiket. Amikor elérik azt a szintet, hogy nem bírják tovább a magukra kényszerített életformát, kilépnek a családból. Ezzel sajnos sokak életét döntik romba, és hacsak nincs titokban valakijük, ők igazán nehezen fognak igazi társat találni. Ezáltal ők azok, akik igazán vesztesként indulnak neki a valódi életüknek. Láthatjuk, hogy nekik se fenékig tejfel az élet. Tényleg igaz a mondás, hogy mindenkinek megvan a saját keresztje. Szóval mindenesetre ne ítélkezzünk a homoszexuális férfiak felett, hiszen gondoljunk csak bele, nekünk milyen rosszul esne, ha a párunkat nem fogadná el a családunk, és bújkálva kellene leélni az életünket, nem foghatnánk meg nyíltan egymás kezét az utcán.