A nagy kedvenc: házi vegeta

Hogyan készítsünk házi ételízesítőt?

A nagy kedvenc: házi vegeta

Minden háziasszony nagy segítsége lehet a házilag elkészített ételízesítő, hiszen a boltokban egyrészt drága, másrészt pedig nem tudjuk pontosan, hogy mit is tartalmaz. Az otthon elkészített vegetánál nem kell aggódjunk a felesleges tartósítószereken, hiszen pontosan tudjuk mi magunk, higy mik azok az összetevők, amik belekerültek.

A nyár közepétől egészen ősz közepéig, amíg viszonylag baráti áron jutunk hozzá a zöldségekhez, akkor érdemes összeállítanunk ezt a mindennap használható csodát.

Az elkészítése is pofon egyszerű, hiszen csak meg kell őket szárítani, majd ledarálva eltenni egy üvegbe. Az összetevőket a saját szájízünk szerint alakíthatjuk, bár a legtöbb receptben ajánlott legalább 50% sárgarépa. Ezen felül nyugodtan tegyünk bele zellert, fehérrépát, karalábét, karfiolt, vöröshagymát és még akár paradicsomot is. Kilónként 5 evőkanál sót javasolnak mellé.

Így nem kell attól tartanunk, hogy a tél közepén meg kell vegyük a boltit, hiszen mindig lesz kéznél és bármely kedvenc ételünket ízesíthetjük vele.