A munkamánia hatása a kapcsolatokra

Egyértelműen negatív hatással bír, cikkünkben kiderül, hogy miért!

A munkamánia hatása a kapcsolatokra

A munkamánia, mint létező betegség a XXI. században az élet minden más területére negatív hatással van, kiváltképp a párkapcsolat terén. Az ebben a betegségben szenvedők sokszor azért temetkeznek a munkába, hogy ne kelljen otthon tölteni azt az időt, így tudat alatt kibújik a felelősség alól. Azok az emberek, akik már úgy létesítenek kapcsolatot, hogy az állásuk minden másnál fontosabb, az eleve halálra van ítélve.

A férfiak hajlamosabbak erre a jelenségre, hiszen még ha először pozitívumként is hathat hogyha többet dolgozik, mivel az első logikus gondolat, hogy a családja megélhetését szeretné ezzel bebiztosítani. De ha a mélyére nézünk a dolgoknak, akkor gyorsan kiábrándulunk: milyen apa az, aki inkább a papírok felett görnyed éjszakába menőleg is, ahelyett, hogy a szeretteivel töltené az időt? A gyors válasz: boldogtalan. 

A boldogtalan embereken egy idő után kivetül a maximalista személyiségjegy, hiszen amíg partnerként nem tud megfelelni, addig igyekszik ezt az örömforrást a munkába folytani. Hosszútávon a kapcsolat végét fogja jelenteni, vagy így vagy úgy, ugyanis nem marad sem idő, sem energia a mély beszélgetésekre, a kirándulásokra,és az intim együttlétekre sem.

Miest az első apró jeleit észleljük a párunkon, érdemes azonnal leülni és megbeszélni, hogy mi vezetett idáig, és hogyan lehetne megoldani a problémát.