A munkahelyi kapcsolat nem feltétlenül rossz!

Nektek van erről tapasztalatotok?

A munkahelyi kapcsolat nem feltétlenül rossz!

Tévhit, hogy a munkahelyi kapcsolatok csak bonyodalommal végződhetnek. Bár a párok magánéletébe óhatatlanul belekeverednek a munkahelyi témák, ám az erre vonatkozó statisztikák éppen azt mutatják, hogy az irodában szövődő kapcsolatok tartósabbnak bizonyulnak, mint a szokványos ismeretségek.

Eszerint évente kb. nyolcmillió alkalmazott kerül intim kapcsolatba kollégájával a nagyvilágba. Az esetek felénél ez nem futó kaland, éppen ellenkezőleg hosszan tartó, sokszor házassággal végződő kapcsolat.

A munkahelyen szövődött kapcsolatok elején a párok megpróbálják titokban tartani a románcot, ám ez szinte sohasem sikerül, hiszen egy-egy pillantásból azonnal leszűrik a kollégák, hogy több van a két ember között, mint munkahelyi barátság. A megkérdezett párok mindegyike úgy nyilatkozott, hogy amikor bevallották a kapcsolatukat, rá kellett jönniük, már minden kollégájuk tudott róla. Titkolózni nem éri meg, viszont érdemes diszkréten kezelni a kapcsolatot.

Sok vállalat hivatalosan vagy íratlan szabályként tiltja a munkatársak közötti szorosabb intim kapcsolatot, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a tiltások nem működnek. A szabályzat megszegése épp egy kis izgalmat ad a kapcsolatnak, ellenkező eredménnyel jár. Szakemberek szerint a cégvezetőknek és menedzsereknek végre fel kellene készülniük arra, hogy beosztottjaik egymásra találnak, és jobb volna, ha megtanulnának ezzel a helyzettel együtt élni.

De vajon milyen előny származhat a munkahelyi románcból?

A közös munkahelyen dolgozók iskolai végzettsége, érdeklődési köre hasonló, ami a hosszú távú kapcsolatban előnyt jelenthet. A munkahelyi kapcsolat ösztönzően hat a karrierre, ezáltal a teljesítmény is képes jelentősen javulni. Azok, akik a magánéletükben is jól egymásra hangolódtak, a munkahelyükön is sokkal inkább képesek az együttműködésre, hatékonyabbá tehetik a közös munkát. Ugyanakkor attól sem kell tartani, hogy kevés időt töltenek együtt, hiszen a közös munkahelyen napközben is összefuthatnak akár egy kávé akár egy ebéd erejéig.