A mobiltelefonok hatása a fiatalokra

Vajon tényleg ezt akarjuk?

A mobiltelefonok hatása a fiatalokra

 

A mobiltelefonok ma már jóval többet jelentenek, mint egyszerű kommunikációs eszközök. Úgy hozzánk és a gyerekeinkhez nőttek, hogy egy lépést sem tudunk tenni nélkülük, együtt kelünk, együtt fekszünk velük, mert mindig történik valami rajtuk. És ez nem csak a felnőttek világa, hanem sokkal inkább a gyerekek, tinédzserek életformájához tartozik. A mobiltelefonok túlzott használata csökkenti a gyerekek kreativitását, álmatlansághoz, a kevés mozgás miatt pedig elhízáshoz vezethet.

A szülők nem szabad hogy elfelejtsék azt hogy a gyerek elsősorban róluk vesz mintát, így ha azt látja, hogy anya és apa naponta sokat használja a telefonját, akkor ő is azt fogja tenni. Ezzel viszont természetesen elkerülhetetlenek lesznek a feszültségek, főként mikor vacsorához van terítve, a gyerek megígéri, hogy mindjárt jön, közben még mindig a mobilján lóg.

A szakemberek szerint a szülőknek meg kell próbálniuk kevesebbet használniuk a telefonjukat, és több közös programot érdemes szervezniük a gyerekükkel, mert ez megerősíti a családi kötelékeket. mai modern világban, amióta szinte mindenki számára elérhető a mobiltelefon és a internet, sajnálatosan az igazi emberi kapcsolatok, normák mintha eltűnnének. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian találkoztunk azzal a jelenséggel, hogy két fiatal, akik nagy valószínűséggel egy pár, már nem látjuk,gombnyomás, és szinte bármit megtalálunk.

De mutassunk példát azzal, hogy odafigyelünk rájuk, érdekel mi van velük, azzal hogy teljes odaadással és figyelemmel beszélgetünk velük. Ha lerázzuk, hogy nem érünk rá, nem csoda ha megint a telefonjukba bújnak. A mosás, a mosogatás megvár, de a gyermekkor hamar elszáll. Ha nem foglalkozunk velük amíg kicsik, akkor nem lesz jogunk arra, hogy elvárjuk az t, hogy idős korunkban számíthatunk rájuk.