A méltán híres dabasi vásárok

Miért érdemes ellátogatni?

A méltán híres dabasi vásárok

Magyarországon minden hónap második varásnapján vásárt rendeznek Dabason, a méltán híres kis városban. Ilyenkor az ott élők szerint felborul az egész városka nyugalma, hiszen százával özönlenek a vásárlók és a kíváncsiskodók. Ami vallljuk be, nem is csoda. Ezeken a napokon már hajnalban kitelepednek az árusok, hiszen aki nem érkezik meg időben, az nem fog megfelelő helyet találni a portékája kipakolására.

Idén a legközelebbi vásárt február 9-én tartják meg. Az ideérkezők több tucatnyi sorokat járhatnak végig, hiszen itt tényleg minden megtalálható, mint a bucsuban: ruhák, régiségek, ajándéktárgyak, növényárusok, de még kisebbfajta állatok is, mint például a tyúkok, kutyák. A legtöbb gyermek itt kapja meg először a várva várt nyuszit.

Ha mindeközben valaki megéhezne, akkor sem kell kétségbe esnie, hiszen rengeteg büfékocsi várja az éhes szájakat. Itt ellátnak mindenkit akár hamburgert, akár sült kolbászt szeretne fogyasztani. Az édesszájúakra is gondoltak, hiszen kürtöskalácsból sincs hiány.

Egyszer mindenféleképpen érdemes ellátogatni, ugyanis teljesen más hangulata van, mint egy egyszerű piacnak!