A maszturbáció hatásai

Tudjuk, hogy a maszturbációnak rengeteg pozitív hatása van, de konkrétan összefoglalva még nem írtunk róla. Most összeszedtünk egy maszti-kisokost Nektek!

A maszturbáció hatásai

A maszturbálást nagyon sokáig szégyellni való dolognak tartották. Ma már más a helyzet, de a nőknél még mindig tabu a dolog. Az önkielégítés normális és élvezetes dolog, ráadásul egészséges és boldogabbá is tesz.

Az orgazmus hangulat javító hatása közismert. Az önkielégítés által jobban megismerjük a testünket. A maszturbáció javítja a szexuális életet, hiszen segítségével a nő jobban tudja, mire van szüksége és ezt elmondhatja a partnerének. Ráadásul segít aludni is, mert oldja a fizikai és az érzelmi feszültséget is. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, ugyanis ezáltal könnyebben távozik a menstruációs vér a szervezetből, és a görcsök kevésbé lesznek fájdalmasak. Tehát havi vérzés esetén se fosszuk meg magunkat a gyönyörtől.

Csökkenti a szexuális feszültséget, sőt stresszoldó hatása van. Szexuálisan karban tartja a testet, ugyanis a kielégületlenség hatással van a testre. Rugalmasan tartja a szöveteket, serkenti a vérkeringést, és az agynak is szüksége van az izgalmi állapot fenntartására. Igaz a szex erre tökéletesen alkalmas, de partner híján a dolog egyedül is megoldható. Mivel egy párkapcsolatban nem mindig egyszerre vágynak a partnerek a szexre, akármennyire is szeretik egymást, talán szerencsésebb, ha önkielégítéssel vezetjük le a feszültséget ahelyett, hogy  alkalmi partnert keresnénk.

Ráadásul az önkielégítéssel a nők tökéletesíthetik a többszörös orgazmusra való képességüket. Itt minden rajtunk múlik, ez tanulható, és a férfiaknak is sokat jelent, ha látják, mekkora élvezetet okoznak a partnerüknek. Fontos hangsúlyozni, hogy amit régen vallottak, hogy ártalmas lehet, az hatalmas tévedés. Nincsenek káros mellékhatásai, nem gyengíti az immunrendszert és nem pusztítja az agysejteket sem.