A leszbikusok mindennapi élete

Hogyan élik mindennapjaikat a leszbikusok? Vajon nem kellene elfogadóbbnak lennie a társadalmunknak?

A leszbikusok mindennapi élete

Magyarországon viszonylag békésen élhetnek együtt, már ha elég diszkréten teszik ezt. De mégis hogyan képzeljük el?

Sokan úgy gondolják, hogy a nőknek egyszerűbb a meleg életvitel, mint a férfiaknak, hiszen két, egymás kezét fogó nő kevésbé feltűnő az utcán, sőt még szimpla barátnőkként, vagy akár testvérekként is vélhetik őket, míg a férfiaknál ez teljesen máshogy van. A lányok között a szoros barátság és az intimitás testi megnyilvánulásai elfogadottabbak. Attól függetlenül ne gondoljuk azt, hogy ők kevésbé vannak kitéve zaklatásnak, mint homoszexuális férfitársaik. 

Nem egy-két helyen lehet hallani, hogy a szexualitás mindenkinek a saját magánügye, de mindannyian tudjuk, hogy egy párkapcsolat nem csak szexből áll. Ezek a párkapcsolatban élő nők ugyanis ugyanúgy megjelennek együtt a közösségi oldalakon, az utcákon, de a sarki cukrászdában is. Arról nem is beszélve, hogy szinte minden emberben benne van a családalapítási ösztön, ami előbb-utóbb felszínre tör.

Léteznek természetesen kifejezetten elfogadó munkahelyek, baráti körök, családok, de egy leszbikus párnak folyamatosan mérlegelnie kell, hogy felvállalják-e az adott szituációban a másságukat, vagy pedig elrejtsék. Minden egyes nap döntéshelyzetbe kényszerülnek.