A legkedveltebb esküvői torták

A torta az esküvő egyik jelképe, az íze, formája, színei, díszítése miatt is az esemény egyik fénypontja, amikor az ifjú pár felvágja az esküvői tortát és megkínálja a vendégeket.

A legkedveltebb esküvői torták

Az esküvőkön a legkülönfélébb torta ízekkel találkozunk a klasszikusaktól kezdve a legkülönlegesebb variációkig. Nehéz a döntés, hogy milyen ízt válasszunk, hogy minden vendégünk ízlését eltaláljuk. Épp ezért gyakran az esküvői torta minden emelete más ízű, hogy a vendégsereg kedvére választhasson. Válogatásunkban a legkedveltebb torta ízekből adunk kóstolót. Marcipántorta: Nem csak a torták bevonatát díszítheti a marcipán, a tortalapok közt is isteni íze van a sok marcipánrétegnek. Máig nagy klasszikus és előnye, hogy rendkívül strapabíró. Csokis torta: Legtöbbünkben él egy kis Gombóc Artúr, így a mai napig az egyik kedvenc ízesítés. A hagyományos csokitortát helyettesíthetitek különböző csokis alternatívákkal. Választhatjátok a Mars, a Milka, a csokiskeksz, Sportszelet és az Oreo tortát is. Fehércsokis torta: A fehércsoki a mai napig különlegesebb alapanyagnak számít, így izgalmas meglepetést okozhattok a vendégeknek egy fehércsokis tortával. Megjelenésében is elegáns és letisztult, kiválóan illik az esküvői díszlethez, a pisztáciával pedig remek párost alkotnak. Feketeerdő - torta: Sokak gyermekkori kedvence. A csokis piskóta édességét tökéletesen kiegészíti a meggy savanykás aromája és a tejszínhab krémessége. Markáns, ugyanakkor friss ízkavalkád. Puncstorta: Örök dobogós! Színében izgalmas és romantikus, emiatt kiválóan emeli az esküvő hangulatát, ízében hagyományos, és az idősebb generáció is biztosan értékelni fogja az esküvőn. Gyümölcstorta: A legtöbb esküvő nyáron van, így egyértelmű, hogy nem hiányozhat a gyümölcsök frissessége az esküvői torták ízei közül. Kedvenc a citromos, ami egy nagyon meleg nyári napon megtartott esküvőn igazi hűsítő finomság. Az erdei gyümölcsös ízvilág sok vendégnek fogára való. A romantikus epertorta kiválóan illik az esküvő hangulatához, a savanykásabb málna pedig gyakran a férfiak egyik kedvence. Túrós – joghurtos – marcarpones torta: A lágy krémekkel töltött torták sérülékenyebbek, mégis nagy kedvencek a különböző esküvői torta ízek között. Gyümölcsökkel és lágy piskótával párosítva igazi nyertes trió! Egyik legismertebb képviselője a Charlotte-torta, aminek már a látványa is ellenállhatatlan. Diós - mogyorós torta: Az olajos magvak csodásan passzolnak a piskótákba és a krémekbe is, felüdülés lehet a fajsúlyos édességek között. Sajttorta: Omlós vajaskeksz alap, könnyű krémsajt réteggel a tetején. Álomszerű, könnyed, édes íz, ami rabul ejt. Csokival és gyümölccsel is ellenállhatatlan kombináció. Vörös bársonytorta: Nevében is csalogatóan buja és elegáns, az esküvői torták királynője! A lángoló vörös piskóta és a szűziesen fehér krémsajt mindenkit levesz a lábáról. Az íz mellett fontos a torta sűrűsége, strapabírósága. Ez meghatározhatja, hogy egy bizonyos torta melyik emeletre kerülhet, tudja-e tartani a többi emeletet. Ha csupa lágy, sérülékenyebb tortába szerettetek bele, a különböző torta állványokon tálalt esküvői torta a megoldás. A tanácsadással egybekötött tortakóstoló az esküvőszervezés egyik legélvezetesebb momentuma, mindenképpen vegyétek igénybe!