A kis esküvő 5 előnye

Manapság egyre több jegyespár dönt úgy, hogy a nagy napot nem hetedhét országra szóló lakodalomban, hanem szűk körben ünneplik. Összegyűjtöttük, milyen előnyökkel jár a kis esküvő.

A kis esküvő 5 előnye

1.    Kevesebb költséggel jár
Kétségtelen, hogy egy esküvő megszervezésekor a legtöbb költség az étkeztetéssel és a helyszínbérléssel jár. A catering és az esküvői étterem bérlésének ára nagyban függ azonban a létszámtól! Ebből következik, hogy minél kisebb létszámmal rendezitek meg az esküvőt, annál kevesebb főre kell elosztani az erre szánt költségkeretet. Tehát akár kevesebb pénzből is megszervezhetitek álmaitok esküvőjét.


2.    Egyszerűbb a vendéglista összeállítása
A pár egyik legfontosabb feladata az esküvő szervezése során a vendégek listájának összeállítása. Rengeteg fejtörést és akár vitákat is okozhat, hogy kit hívjatok meg és kit ne. Ha arra törekedtek, hogy elkerüljétek a sértődést, túl hosszúra nyúlhat a meghívottak listája, emiatt pedig könnyen kifuthattok a keretből. Ha csak az igazán közeli családtagjaitokat és barátaitokat hívjátok meg, elkerülhetitek, hogy a távolabbi rokonok, ismerősök megsértődjenek, hiszen rajtuk kívül sokan mások sem kerültek a vendégek közé.


3.     Meghitt hangulat
Életetek nagy napja felejthetetlen kaland lesz, amelyről egész életetekben mesélni fogtok szeretteiteknek. Ha kevesebb vendégetek van, nem kell úgy éreznetek, hogy  szétszakadtok és nem tudtok mindenkinek megfelelni és a századik vendéggel készült közös fotóhoz is mosolyogni. Egy kis esküvőn sokkal jobban figyelhettek saját magatokra, hiszen rólatok szól ez a nap!


4.     Rugalmas időpont
Minél több vendéggel számoltok, annál nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz mindenkinek alkalmas az esküvőtök időpontja. Természetes, hogy mindenki igyekszik személyesen is osztozni a boldogságotokban, de a mai rohanó világunkban gyakori, hogy más programjuk van már leszervezve, legyen az egy másik esküvőn való részvétel vagy egy befizetett nyaralás, esetleg egy egészségügyi kezelés. Minél kisebb lesz a násznép, annál nagyobb az esélye, hogy mindenki meg tudja oldani, hogy veletek ünnepeljen. Így a felesleges kiadásoktól is megkímélhetitek magatokat.


5.     Egyszerűbb helyszínválasztás
Egy nagyobb létszámú esküvőnél a helyszínt gyakran már egy évvel korábban le kell foglalni. A legtöbb étterem tökéletesen felkészült ara, hogy a helyiség egészét vagy egy részét zártkörűsítsék. A kis esküvők legtöbbször egy kisebb étteremben, vagy egy különteremben is kényelmesen megtarthatóak.
Bárhogy is döntötök az esküvő szervezésénél, biztosak lehettek benne, hogy a kis esküvő is életre szóló emlék lesz.