A karma

Biztos Te is gondolkodtál már azon, hogy a sorsod meg van e írva előre. Ha hallasz egy jóslatot, van e lehetőséged változtatni rajta.

A karma

A karma szanszkrit szó, jelentése cselekedet. A köztudatban a karma kifejezést az emberi élet sorsszerűségeként használják. Te is tudod, hogy minden tett és gondolat halhatatlan és kitörölhetetlen az Univerzumban. A cselekedetek mellett azonban a szavak, gondolatok és az ezekre történő reakció is karmát eredményez. A karma szerint minden, ami a világban, illetve az életedben történik, az valaminek a következménye. Azt kapod vissza az élettől, amit Te is adsz. Sokszor gondolhatod, hogy a karma nem büntetés, de nem az. A karma törvénye szerint mindennek meg van a maga oka, véletlen pedig nem létezik. Ennek megfelelően az életünk, az, ahogyan nap mint nap viselkedünk, is tele van következményekkel, vagyis amit adunk, azt kapjuk vissza valamilyen formában.

A karma életutak sokaságát kínálja fel a Lélek számára, hogy szünet nélkül fejlődhessen. Addig ugyanis nem hagyhatja el a létsíkot, amíg mindazt, amit korábbi életeiben elrontott ki nem javítja, meg nem oldja. Ezek következményeit az eljövendő életeiben megtapasztalhatja. A lélek anyagi világban való utazását a karma szabályozza. Mindaddig, amíg önző élvezetvágy hajtja az élőlényt, újjászületik.
A karma törvénye megköveteli az embertől, hogy sorsáért viselje a teljes felelősséget.