A Huawei legújabb készüléke is megjelent

Íme a Huawei P40 Lite!

A Huawei legújabb készüléke is megjelent

Manapság egy prémium kategóriás mobilért akár félmillió forintot is képesek vagyunk kifizetni, ilyenkor jön jól egy olyan készülék, ami néhány óvatos kompromisszum mellett baráti áron szerezhetünk meg.

Mit takar ma egy prémium kategóriássá avanzsált telefon?

Az olyan egyértelmű tulajdonságok, mint a kinézet és a minőség mellett a hardveres tulajdonságok, a lenyűgöző kijelző, valamint a minőségi fotós tudás számít leginkább a vásárlóknál. Épp ezért, ha egy csúcsmobilból olyan lite verziót szeretne készíteni a gyártó, ami a barátságosabb árcímkével sem hoz szégyent a normál verzió mellett, ezekre a területekre kell kiemelten figyelnie.

A Huawei P40 Lite mindezt kiválóan teljesíti, sőt bizonyos szempontból még úttörő is, hiszen az első olyan középkategóriás készülék, amely a vállalat sajátfejlesztésű ökoszisztémájával, a Huawei Mobile Services-szel (HMS) érkezik.

A Huawei P40 Lite burkolata alatt Kirin 810 chipkészlet lakozik, amely bőven elég erőt ad az összes modern alkalmazás futtatásához. Mivel 7 nanométeres technológiával készült, kisebb területen tartalmaz jóval több apró tranzisztort, ezáltal 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás mellett működik, mint elődje, ezért az eleve nagy, 4200 mAh kapacitású akkumulátort tehát kevésbé terheli, így nem kell állandóan töltő után kutatnunk.

Ha pedig egy idő után mégis lemerül a telefon, a 40W-os Huawei SuperCharge töltővel akár fél óra alatt 70 százalékot pumpálhatunk az akksiba.

A szelfikamerát a „faltól falig” panel bal felső csücskében egy apró furat mögé rejtették. Ezáltal a full HD+ felbontású, 6,4 hüvelykes kijelző szinte a teljes előlapot elfoglalhatja, a készülék teljes felületének 90,6 százalékát lefedve.

Így aztán semmi akadálya annak, hogy teljes pompájában nézzünk videókat, vagy használjunk multimédiás appokat. A továbbfejlesztett felhasználói felület is segít a vizuális élmény fokozásában, az EMUI 10 egyrészt jobban olvasható elrendezést kínál a tartalmaknak, és az újrafaragott sötét móddal a szemek egészségét is óvja, valamint a telefon áramigényét is egyszerre csökkenti.

A 48 megapixeles főkamera mellé egy 120 fokos látószöget biztosító, 8 megapixeles lencse került a táj- és csoportképekhez, valamint egy olyan makrókamera, amellyel akár 4 centi távolságból élesen és tisztán kaphatjuk le a fűszál hegyén növekvő esőcseppet is.

A minőségi kamerarendszerhez mesterséges intelligenciával megtámogatott háttérrendszer jár. Egyrészt kifejezetten erős a P40 Lite az éjszakai fényképezésben: az erre szolgáló üzemmódban akár állvány nélkül is tiszta fotókat készíthetünk rossz fényviszonyok között is - ezt a funkciót ráadásul a szelfikamera is megkapta. Emellett a főkamerához tartozó szoftveres segéd arra is képes, hogy egy kép helyett sorozatfotót készít.

A Huawei P40 Lite-on megtaláljuk mind a négy fontos lencsetípust, amelyre manapság a mobilos fotózásban szükség lehet. A 48 megapixeles főkamera mellé egy 120 fokos látószöget biztosító, 8 megapixeles lencse került a táj- és csoportképekhez, valamint egy olyan makrókamera, amellyel akár 4 centi távolságból élesen és tisztán kaphatjuk le a fűszál hegyén növekvő esőcseppet. Végül nem hiányozhat a modellek mögötti háttér okos elmosására szolgáló bokeh lencse sem.