A helyes táplálkozás alapja

Mit tehetünk egészségünkért a megfelelő táplálkozással?

A helyes táplálkozás alapja

A helyes táplálkozásról szinte nap mint nap olvashatunk valahol, egyeseknek már a könyökükön jöhet ki, mégis egy fontos dologról van szó, melyen az életminőségünk múlik.

Az alapelv, hogy mindent szabad enni, de csak mértékkel! Ne mindig a megszokott ételeket készítsük el, próbáljunk meg mindennap változatosságot csempészni az étrendünkbe. 

A zsíros ételeket sokan tiltólistásnak tartják, mégis szüksége van a szervezetünkre legalább heti kétszer, hiszen gondoljunk csak bele, rengeteg olyan vitamin van, ami kimondottan zsírban oldódik.

A tejtermékek fogyasztása is legalább olyan fontos, mint a zöldségek és gyümölcsöké, ugyanis ezekben található meg a legtöbb calcium, ami a csontunk és fogaink védelméért felelős, ez lehet akár joghurt, kakaó, de önmagában reggeli mellé is tökéletes választás.

Mindenek előtt a legfontosabbak mégis a gyümölcsök és a zöldségek, mert ezekben van a legtöbb vitamin. Különböző salátákat is készíthetünk belőlük, de feldarabolva nasiként is jobb választás, mint a chips és egyéb rágcsák. Persze az utóbbiakat is fogyaszthatjuk, de ne ez legyen az elsődleges!