A boldog házasság a hosszabb élet titka

Egy amerikai kutatás arra jutott, hogy a házas emberek tovább élnek.

A boldog házasság a hosszabb élet titka

Mindenki tudja, hogy a partnerkapcsolatok pozitívan befolyásolhatják az egészséget. A Bloomberg azt írja, 2010 és 2017 között 7 százalékkal javult a házasságban élő, 25 évnél idősebb emberek halálozási aránya a National Center for Health Statistics adatai szerint. A kutatók szerint az okok között ott van az is, hogy az egészségesebb emberek sokkal valószínűbb, hogy megházasodnak (vagyis fordított az összefüggés), de az is, hogy a házasok kevesebb kockázatot vállalnak, egészségesebben étkeznek, gyakrabban járnak kivizsgálásokra. Azoknak a pároknak, aki kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek és boldogok, kevésbé vannak egészségügyi panaszaik, illetve hosszabb életűek. Az összes vizsgált csoport közül a legtovább a házas nők élnek.

Ezek alapján, kedves hölgyek, urak most már egy ilyen fontos kutatási eredménnyel is érvelhettek a "házasság csak egy papír" elgondolással szemben. ;) 
Ha pedig a házassághoz vezető úton szükségetek van egy segítő szervezőre is, akkor itt minden segítséget megkaphattok: szekelycili.com