A barátság extrákkal már majdnem kapcsolat?

Sokak szerint szinte olyan, mint egy átlagos párkapcsolat. Vajon hányan osztoznak ezen a véleményen?

A barátság extrákkal már majdnem kapcsolat?

Arról, hogy létezik-e barátság férfi és nő között akár heteken keresztül folyamatosan lehetne vitatkozni. De közelítsük meg más szemszögből: mi van akkor, ha a férfi és a nő között alkalmanként több is van, mint szimpla barátság? Tulajdonképpen számos pozitív és negatív hatása is lehet, hiszen egy ilyen jellegű kapcsolat képes növelni az önbizalmat, valamint jobban betekintést nyerhetünk az ellenkező nem gondolkodási módjába. Negatívumként pedig érdemes megjegyezni, hogy a férfiak azok, akik többnyire többet hajlamosak beleképzelni egy ilyen jellegű "viszonyba", arról nem is beszélve, hogy némelyikük járulékos veszteségként könyveli el, ha költ az adott nőre. Ahhoz, hogy egy ilyen dologba belemenjetek, 3 dolgot mindenféleképpen tisztázni kell, ezeket szedtem most nektek össze!

1. Határok tisztázása

Nem árt, ha még az elején megbeszélitek ezt a dolgot, mielőtt bármi testiség is történne, hiszen mindkét nem mást gondol barátság extrákkal címszó alatt. Mivel a nőknek és a férfiaknak is eltérő igényei vannak, ezért mindig vegyük figyelembe, hogy a másik mit szeretne, mit vár ettől. Sokszor önző módon hajlamosak vagyunk csak a saját akaratunkkal és szükségletünkkel törődni, és nem foglalkozunk a másik vágyaival. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül a másik félnek párkapcsolata alakul ki egy harmadik személlyel, akkor ki kell szállni az extra részből.

2. Szándék

Mivel senki sem gondolatolvasó, ezért mindig a lehető legőszintébben kell lekommunikálni a dolgokat, még akkor is, ha azt kellemetlennek, vagy cikinek gondolnánk. Ha ugyanis nem tudjuk, hogy hányadán is állunk a másikkal, akkor könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy felesleges álmokat dédelgetünk. Fontos tehát minél hamarabb tisztázni, hogy ebből nem párkapcsolatot szeretnétek, csak néha pár kellemes órácskát együtt tölteni.

3. Tisztesség

Hallottunk már bizonyára olyan történeteket, melyek hasonlóan indultak, mégis titkon mindkét fél párkapcsolatra vágyott a másikkal, és elkezdtek mély érzelmeket táplálni. Ha kölcsönösen elégítitek ki egymás testi és lelki szükségleteit, akkor nincs is ezzel semmi baj. De akkor ezt is meg kell beszélni, hiszen van, aki csak kellemes beszélgetéseket, közös programokat és lelki támaszt szeretne, ami nem egyenlő a szerelemmel. Egyszóval a barátság extrákkal nem kapcsolat, és csak addig képes jól működni, amíg mindkét fél így érzi jól magát.