6 képesség, melyről muszáj beszélnetek!

Vajon ti tudtok ezekről kommunikálni?

6 képesség, melyről muszáj beszélnetek!

A hatékony kommunikáció elengedhetetlen a sikeres párkapcsolatokhoz. A kutatók és terapeuták legalább 6 képességet térképeztek fel, amelyek segíthetnek a pároknak hatékonyabban megbeszélni egymással a fontos témákat.

Az együtt, és külön töltött idő:

Az együtt töltött idő mennyisége, és minősége is számít a párkapcsolat jólétében. A külön töltött időnk, amit más tevékenységek végzésével töltünk, szintén sokat számít.

Pénz:

Számít, hogy hogyan gondolkodunk és beszélünk a pénzről, a pénzköltési szokásainkról, a pénzmegtakarításról, a befektetésekről, és a jövő tervezéséről. Ezek mind befolyásolják egy pár közös jövőbeli anyagi helyzetét.

Egészség:

A pároknak fontos, hogy egy csomó egészséggel kapcsolatos kérdést meg tudjanak beszélni egymással. Ebbe beletartozik a táplálkozás, a testmozgás, a betegségek, a balesetek, az egészségügyi ellátás, és a halál is.

Férfiak / nők:

Mivel a férfiak sokkal feladat orientáltabbak a kommunikációs stílusukban, a nők pedig sokkal inkább folyamat orientáltak, a férfiak azonnal meg akarják oldani a problémákat, miközben a nők sokkal több beszélgetést igényelnek egy-egy témáról, hogy minél inkább megtalálják a közös megegyezést, hogy mit lenne helyes megtenni.

Gyerekek:

Gyakori témája a beszélgetéseknek, hogy a gyerekek hogyan fejlődnek fizikailag, társadalmilag, érzelmileg, intellektuálisan, és spirituálisan. Ha együtt képesek vagyunk mindig arra fókuszálni, hogy mi a legjobb a gyerekünknek, akkor gyerek-központúakká válunk.

Család / rokonok / barátok:

Ezek is olyan témák, amelyekről a párok sokat beszélget(het)nek. A helyzetekről, a körülményekről, és a legközelebbi rokonokkal történt kommunikációjukról.