6 étel, amivel növelhetitek szexuális vágyatokat 2. rész

Hiszel a természetes vágyfokozó szerekben? Kellően bevállalós vagy és szereted kipróbálni az új ízeket, főleg, ha azok a libidódat vagy párod szexuális éhségét is növelik?

6 étel, amivel növelhetitek szexuális vágyatokat 2. rész

Cikkünkben folytatjuk azoknak az ételeknek a bemutatását, amelyek sokak szerint serkentik a nemi vágyat.

Kecskebékacomb
Gondoltad volna? Annyira nem meglepő, hiszen a kecskebéka rovarokkal táplálkozik, nevezetesen a kőrisbogárral. Ez a bogár egy olyan anyagot termel – a kantaridint –, mely vértolulást okoz a nemi szervekben, ezért előszeretettel fogyasztották a kőrisbogarat vágyfokozóként. A szexuális magatartása miatt hírhedtté vált De Sade márki tette ismertté: börtönbe került amiatt, hogy nem tartotta be a dózist, ami két örömlány halálát okozta, valamint Richelieu bíboros tévedhetetlen bonbonjaival tovább vitte a hírét. Az elmúlt századokban nem is volt ennél erősebb méreg, ha nagy adagban vették be. Ha igazán ínyenc vagy, megkóstolhatod a békacombot…

Csokoládé
Egyesek számára szinte felér a droggal, könnyű hozzászokni. Kaliforniai kutatók San Diegóban egy, az idegekre ható anyagot találtak benne, melynek az “anandamide” nevet adták (ez a szanszkrit “ananda” – boldogság – szóból származik). Ez az agyban valóban egy enyhe kábítószerhez hasonlatos hatást válthat ki. Kis mennyiségben fogyasztva relaxáló hatású, de felfokozott érzékelés és enyhe eufória okozója is lehet. A kakaó bizonyos összetevői elősegítik ennek az anyagnak a kiválasztódását. Ezt évszázadok tapasztalata erősíti meg: a csokoládé növeli a szerelmi vágyat és eufórikus állapotot idézhet elő. Ezenkívül tartalmaz még egy PEA (fenil-etilamin) nevű anyagot, melyet elkereszteltek “a szerelem molekulájának” és stresszoldó magnézium is van benne.

Ha kellően nyitott vagy az új ízekre és receptekre, próbáld ki ezeket az afrodiziákumokat és kínáld meg párodat is egy buja éjszaka reményében!