6 étel, amivel növelhetitek szexuális vágyatokat 1. rész

Szeretnéd párod vágyát feltüzelni, vagy te érzed úgy, hogy szívesen kipróbálnál néhány vágyfokozó ételt? Rengeteg szerelmi praktikával izzíthatod fel a levegőt körülöttetek.

6 étel, amivel növelhetitek szexuális vágyatokat 1. rész

Korábbi cikkünkben írtunk már az afrodiziákumok, azaz a természetes vágyfokozók szerepéről. Ebben az írásban bemutatunk néhány ételt, amelyek hatásosak lehetnek a libidó növelésére. Tudományosan nem igazolt az afrodiziákumok többségének hatása, ugyanakkor sokan esküsznek rájuk.

A ginzeng-gyökér
A világ legismertebb és legkeresettebb vágyfokozója. Növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet és számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Előszeretettel alkalmazzák a vizsgára készülő diákok is. A kínai császárok bőségesen fogyasztották, hogy kielégítsék ágyasaikat.

A fokhagyma
A Talmud (a zsidó vallás alapkönyve) szerint növeli a sperma termelődését. A középkorban egy jól elkészített fokhagymás ragu a hosszú és sikeres szerelmes éjszaka garanciája volt. A hagyomány szerint csak a férfiaknál hatásos. Ugyanakkor jól meg kell emészteni, enélkül ellenkező hatást vált ki, “megöli a szerelmet”.

A szarvasgomba
“A nőket gyengédebbekké, a férfiakat vállalkozóbbakká teszi” – ezt írta róla egy híres gasztronómus 1825-ben. A szarvasgomba ismertségét annak köszönheti, hogy bizonyos alkotóelemei közel állnak a tesztoszteronhoz, azaz a férfi nemi hormonhoz.

Mustár, fűszerek és gyógyfüvek
Néhány európai országban a férfiak lenmaglisztes borogatásba mustármagot kevertek, azt tették a nemi szervükre, hogy növeljék az erekciójukat. A fűszerek közül a sáfrány, a szerecsendió és a bors ismert hatású, mely ugyanarra az élettani jelenségre épül: ez a véredények tágulása, mely vérbőséget okoz a férfiak nemi szervében.

Bátran kísérletezz az ízekkel, ha szeretnél pároddal mámorító élményt átélni! Következő cikkünkben folytatjuk a vágyfokozó ételek bemutatását.