5 trend, ami polgárpukkasztó volt a múlt században

Kik voltak azok a meghatározó egyének, akik robbantották a divatvilágot?

5 trend, ami polgárpukkasztó volt a múlt században

A múlt században elég sok nőben ébredt fel a lázadószellem, akik törvényt nem tisztelve mutatták be különböző öltözködési stílusukat. Sokukat még az akkori rendőrség is elvitt. Szerintetek jogos volt? Nézzünk pár eseményt.

1. Az 1920-as évek elején egy híres úszónő, Annette Kellerman besokallt. és nem volt hajlandó a térdig érő, hosszúujjú puffos ruhában úszni, ezért varratott magának egy testre feszülő rövidnadrágos darabot. Emiatt a versenyről is eltiltottáák, valamint 2 év börtönbüntetés várt rá. Vajon az akkori gondolkodású emberek mit szólnának a mai falatnyi darabokhoz?

2.Azok a tipikus csilli-villi fletter-rucik.. Szintén a huszas években ébredtek öntudatra a nők, és ott sértettek törvényt, ahol csak tudtak. Természetesen nem bankrablás volt a bűnük, egyszerűen csak rövid, lábvillantós csillogós ruhákban jártak, rövid hajat vágattak maguknak, dohányoztak és még ráadásul vezettek is. Nem is értjük, miért nem életfogytiglan lett a vége.

3. Marilyn Monroe, a tökéletes szőke. A méltán híres gyönyörű színésznő hozta divatba a felpockolt ciciket és a női alakot kiemelő ruhákat. Ebben az időben az újságok másról sem írtak, minthogy borzalmas erkölcsi hanyatlás vár a világra, és hogyan lesznek ezekből a nőkből édesanyák? Uramisten, bele sem merek gondolni, hogy ma milyen szavakkal illetnék a modelleket...

4.Végül Yves Saint Laurent kollekcióját szinte muszáj besoroljuk ide, hiszen a tervező bőven megelőzte saját korszakát. Divatba hozta a teljesen átlátszó női blúzokat, melyeket szigorúan melltartó nélkül mutattak be a kifutókon, a női kosztümöket. Valamit mégis jól csinált, hiszen a mai napig meghatározó világmárka fut a neve alatt.

Ugye, milyen fura világot éltek akkor?