5 tipp, hogy csökkentsd a megcsalást a kapcsolatotokban!

Minden szerelmes pár életében vannak mélypontok, melyekből akár megcsalások is lehetnek. Most eláruljuk, hogy hogyan tudjátok ezeket megakadályozni!

5 tipp, hogy csökkentsd a megcsalást a kapcsolatotokban!

1. Beszéljetek arról, hogy kinek mit jelent a megcsalás

Kezdjétek azzal, hogy meghatározzátok, mit jelent a megcsalás. Ne vedd természetesnek, hogy a párod ugyanazt érti alatta, amit te. Több kutatás igazolja, hogy az emberek teljesen eltérő módon értelmezik a megcsalást. Míg a legtöbben egyetértenek abban, hogy a szexuális kapcsolat, vagy az orális szex annak számít, a csókolózás vagy az érzelmi hűtlenség már nem ennyire egyértelműen van az oké-nem oké halmazok egyikében. Arról is sokféleképpen gondolkodunk, hogy a mély érzelmi kötelékek kialakítása vagy titkok megosztása valaki mással jelent-e megcsalást, vagy sem. Körülbelül minden nyolcadik fiatal felnőtt úgy gondolja, hogy a pornónézés is a megcsalás egyik formája. Szánjatok időt arra, hogy megvitassátok a hűtlenség definícióit, így kisebb lesz az esélye annak, hogy megbántjátok egymást. 

2. Legyen a szexuális életetek izgalmas! 

Az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek félrelépnek, az, hogy párjuktól nem kapják meg azt, amit szeretnének. Nagyon gyakori, hogy az együttlétek gyakorisága, és a szexuális elégedettség idővel csökken egy hosszú távú kapcsolat során, részben azért, mert a szex rutinná válik. Innen egész jó ötletnek tűnik valaki mással szexelni, és így jutni némi izgalomhoz, de a kapcsolat érdekében inkább egymással próbáljatok ki mindenféle újdonságot.

3. Ne távolodjatok el egymástól lelkileg sem!

Ne csak a kapcsolat elején szánjatok időt a hosszú beszélgetésekre és arra, hogy megosztjátok egymással az érzéseiteket, gondolataitokat, terveiteket. Fontos, hogy az intimitást is életben tartsátok érintésekkel, szex utáni összebújással, beszélgetésekkel, így egyikőtök sem keresi majd ezeket valaki másnál.  

4. Csökkentsd a megcsalás esélyét okos megállapodásokkal!

Egyszerűen vannak helyzetek, amikben gyakoribb a megcsalás. Ilyen például egy céges buli, utazás, néhány pohár ital...Tegyetek néhány gyakorlati lépést azzal kapcsolatban, hogy sorra veszitek, nálatok mik ezek a veszélyes helyzetek, és keressetek megoldásokat a kockázat minimalizálására. Vannak például, akik úgy döntenek, hogy partnerükkel tartanak a hivatalos utakra is, és közös élményekkel gazdagítják a szabad órákat. De ha mégis külön kell töltenetek néhány napot, tervezettek be az egyik estére egy online szexet szextinggel, videóval, fotókkal, vagy ahogy éppen jólesik.

5. Ne hagyjátok a fejetekre nőni a problémákat!

A ki nem beszélt, meg nem oldott problémák sok feszültséghez vezethetnek, és ha tartósan haragszol a párodra, könnyebben eljátszol a gondolattal, milyen lehet az élet (vagy legalábbis a szex) valaki mással. A megcsalás egyik gyakori oka a düh vagy az elhanyagoltság érzése. Ezek az érzések gyakran megoldatlan konfliktusokból erednek, így érdemes minél előbb, szeretettel és nyugodtan megbeszélni őket, amíg nagyobb feszültség nem lesz belőle. Ha a pár mindkét tagja elkötelezi magát amellett, hogy együtt dolgozzák fel a problémáikat már akkor, amint felmerülnek, csökkenthetik a megcsalás kockázatát.