5 tabu, amire feltétlenül nemet kell mondanod az ágyban!

Sokan nem merik visszautasítani partnerük kérését, pedig vannak dolgok, melyekre szinte kötelező lenne nemet mondani! Most összegyűjtöttük nektek ezeket a kívánságokat!

5 tabu, amire feltétlenül nemet kell mondanod az ágyban!

1. Védekezés nélküli együttlét

Ha csak egyéjszakás kalandról van szó, akkor semmilyen körülmények között nem szabad belemenni a védekezés nélküli szexbe. Mindegy, mennyire ígéri a másik, hogy vigyázni fog, egyrészt eléggé óvatos senki nem lehet, másrészt a megszakításos közösülés a nemi betegségek ellen sem jelent védelmet. Ha tartós kapcsolatban éltek, csak akkor érdemes elhagyni az óvszert, ha egészen biztosak lehettek abban, hogy a másik nemcsak hűséges, de egészséges is, teljesen védekezés nélkül pedig csak akkor legyetek együtt, ha már megbeszéltétek, hogy az sem jelent gondot, ha érkezik a baba.

2. Bármi, amit nem akarsz

Egy kis újdonság felpezsdítheti a szexuális életeteket, és még az is lehet, hogy valami, ami elsőre nem tetszik, menet közben számodra is izgalmassá válik. Azonban, ha valamit egyáltalán nem akarsz kipróbálni vagy kellemetlennek találsz, akkor nyugodtan mondj rá nemet, bármilyen, látszólag apró, vagy „elfogadott” dologról van is szó. Ha pedig úgy döntesz, hogy adsz egy esélyt a párod kérésének, menet közben azonban mégis kiderül, hogy ez nem a te világod, nyugodtan szólj, hogy álljatok meg. Számtalan módja van, hogy úgy szerezzetek örömet egymásnak, ahogyan az mindkettőtöknek jólesik.

3. Szex, amihez nincs kedved

Csak azért, mert kapcsolatban éltek, vagy mert korábban már lefeküdtetek egymással, még nem jelenti, hogy bármelyikőtöknek is kötelessége lenne, hogy megismételje az aktust, amikor csak a másiknak kedve van hozzá. Ha nincs kedved a dologhoz, finoman, de határozottan mondj nemet. Gyakorlatilag a nemi erőszakok, szexuális zaklatások többségét nem idegenek követik el, a nemi erőszak egy kapcsolatban is lehetséges, amikor a partnered úgy gondolja, joga van érvényesíteni az akaratát, akkor is, ha a te vágyaid mást diktálnak.

4. Fájdalom

Persze, van, akinek kifejezetten bejön egy kis vadulás, és most nem is arról beszélünk, amikor kölcsönös beleegyezés alapján, a határokat tiszteletben tartva fűtitek kicsit forróbbra az együttlétet, mindkettőtök örömére. Ha a fájdalom nem volt az előzetes tervek része, bármilyen kicsi is, merd jelezni a partnerednek. Lehetnek olyan pózok például, amelyben számodra kellemetlen a behatolás, vagy valami olyan, ami egyszerűen nem esik jól. Ha ezt nem jelzed, nem biztos, hogy a párod magától is rájön.

5. Bevonni valakit, aki nem tud dönteni

Arról természetesen nem is kell beszélnünk, hogy szigorúan tilos például egy kiskorút bevonni az együttlétbe, aki még nincs tisztában a cselekedetei súlyával. Ugyanígy tilos azonban a szex akkor is, ha az egyik fél nem képes tiszta döntéseket hozni, mert például valamilyen szer, vagy alkohol hatása alatt áll. Míg idehaza a nőjogi szervezetek azt igyekeznek elfogadtatni, hogy a nem igenis nemet jelent, addig nyugaton már inkább azt mondják: az igen jelent igent!