5 ok, miért ne aggódj a szingliséged miatt 2. rész

Ne aggódj azon, hogy szingli vagy. Számos okod van arra, hogy pozitívan lásd a helyzetet.

5 ok, miért ne aggódj a szingliséged miatt 2. rész

4. A házasság nem old meg mindent

Sok egyedülálló úgy tekint a házasságra, mint egy főnyereményre, amit ha elér, akkor a társadalom teljes értékű tagjának fogja tekinteni. Ő is, ahogy a többiek is, beállt a sorba, teljesítette a kvótát, mostantól hátradőlhet. Pedig sok házas tapasztalja meg a társas magányt és az elhidegülést, mert úgy mentek bele a házasságba, hogy nem volt meg a megfelelő érzelmi és értékrendbeli közös alapjuk. Sok esetben egy legjobb barát, vagy családtag, akivel mélyebb gondolatokat és érzéseket is meg lehet osztani, érzelmileg hasonló pozitívumokkal jár, mint egy jó házasság.

5. A szingliségnek is van jutalma

A legtöbb ember vágyik társra, vagy társaságra, de ahogy a szingliség valakinek taszító, úgy bizonyos egyedülállóknak a házassággal és a kapcsolattal járó kötöttségek egyáltalán nem vonzóak. Az egyedülállók személyes szabadsága gyakorlatilag korlátlan, úgy alakítják az életüket, ahogy akarják, sok szingli gyakrabban jár társaságba, mint azok, akik évek óta élik  házaséletüket.
Összességében elmondható az egyedülállókról, hogy a személyes céljaik elérése miatt elégedettebbek lehetnek, mint azok, akik a kapcsolatuk oltárán áldozzák fel saját magukat és az álmaikat.