5 ok, miért ne aggódj a szingliséged miatt 1. rész

Aggódsz amiatt, hogy szingli vagy? Sok pozitív gondolat segíthet abban, hogy a helyzetedet picit más megközelítésből lásd.

5 ok, miért ne aggódj a szingliséged miatt 1. rész

1. Minden esélyed megvan arra, hogy ideális párt találj

Gyakran minél idősebb korában lesz valaki egyedülálló, annál jobban kétségbeesik a lehetőségeinek szűkülése és a hátralévő idejének lerövidülése miatt. Ne felejtsd, hogy a párválasztás és a megállapodás az utóbbi években igencsak kitolódott. Már teljesen természetes, hogy valaki 40 éves korában köt házasságot vagy létesít élettársi viszonyt. Mivel rengeteg szingli van ebben az életkorban is, számtalan lehetőséged van, hogy megtaláld a neked való partnert.  

2. Változnak az igények

Fiatalabb korban a legtöbben nem aggódnak amiatt, hogy nem találnak párra. Ilyenkor még csak alakulóban vannak a tényleges igények. Sokszor fontosabbak a külső paraméterek, mint a belső értékek. Az életkor előrehaladtával, ahogy egyre több potenciális partneren vannak túl, egyre inkább kikristályosodik, hogy milyen párra van szükségük, mely tulajdonságok azok, amik kompatibilisek a személyiségükkel. Előtérbe kerülnek a jellembéli vonások és kibővül a lehetséges partnerek száma olyanokra, akiknek eddig talán nem sok esélyt adtak.

3. A szerelem nem teljesítménykényszer

Sok esetben a szingliket azzal vigasztalja a környezetük, hogy ők sem értik, miért nincs párja egy ilyen okos és vonzó egyedülállónak. Ez részben káros is lehet, mert az illetőt is meggyőzi arról, hogy nem az ő hibája, hogy nincs partnere. Hogy ez mennyire van így, azt persze nehéz eldönteni. Másrészt a szerelem megtalálását nem lehet teljesítményelvre alapozni és tisztában kell lennie minden eszinglinek azzal, hogy tökéletes társ és párkapcsolat sem magától létezik. A lényeg, hogy egymásnak tökéletesek legyenek, és ennek elengedhetetlen tartozéka a közös értékrend, érdeklődési kör és a humorérzék.