5 ok, amiért szakítanak az

Nézzük, milyen utak vezetnek a szakításhoz!

5 ok, amiért szakítanak az

Egyik napról a másikra szakítanak sorban azok az emberek, akikről azt hittük, hogy boldogok és örökre együtt lesznek. Vajon milyen út vezet ide? Ti gondoltatok már ezekre? Ki gondolt ezekre az okokra?

1.Az egyik leggyakoribb ok, amiért zátonyra futhat egy kapcsolat a kommunikáció hiánya. Pedig a beszélgetéssel tulajdonképpen rengeteg problémát meg tudnánk oldani, sőt még akár az elválást is vissza tudjuk fordítani. Sajnos ez a rohanó világunk átka, hiszen sokszor nem az a probléma, hogy nem akarunk beszélgetni, hanem egyszerűen nincs rá időnk.

2. Önzőség: Gondolom ezt a fogalmat nem kell túlmagyarázni. Mindkét félnek képesnek kell lennie kompromisszumot kötni, és tilos a saját igényeinket előtérbe helyezni a másikkal szemben, mert ez egy lassan ölő méreg.

3. Nem fejlődő kapcsolat. Ez is egy nagyon gyakori probléma, amikor a kapcsolat megáll egy bizonyos szinten, és nem változik. A változás mindig jó, mert újat hoz. Ha nincs változás, akkor ellaposodhat a kapcsolat, majd később unalmassá válik, és minél hamarabb menekülni akarunk majd. Tehát igyekezzünk először rövidtávú célokat, majd hosszabbakat kitűzni!

4. A bizalom elvesztése: nem, nem csak a megcsalás tartozik ide. Elveszíthetjük valaki bizalmát úgy is, ha kisebb hazugságokon kapjuk a másikat. Az eddig felépített bizalmi kötelék másodpercek alatt darabokra hullik. Innen elég nehéz talpra állni, bár nem lehetetlen.

5. Az eltávolodás. Maga az önzőség játszik benne hatalmas szerepet, hiszen ebben a státuszban már a saját utunkat járjuk, sokszor fogalmunk sincs, hogy a másik mit szeretne. Ekkor már valószínűleg a másik is a saját útját járja.

 

Összefoglalva mindkét félnek tennie kell a kapcsolatért, hiszen örökérvényű, igaz a mondás: " Könnyebb egy nőt megszerezni, mint megtartani. "