5 mondat, melyet egy férfi mindennap hallani szeretne!

Egy jó párkapcsolathoz elengedhetelen az egymással szembeni tisztelet és odafigyelés. Ti tudtátok, hogy nem csak mi nők igényeljük ezt?

5 mondat, melyet egy férfi mindennap hallani szeretne!

A kapcsolatokban nem csak a nők szeretik, ha odafigyelnek rájuk, a férfiaknak is ugyanúgy szükségük van az odafigyelésre. Nekik is ugyanolyan sokat jelentenek a kedves mondatok, dícséretek. Az a baj mostanában, hogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy megfeledkeznek az apró, ámde annál jelentősebb gesztusokról. Most összeszedtük azt az 5 mondatot, ami jól esik az erősebbik nemnek is!

1. Hogy vagy? Hogy érzed magad?

Nem szabad hagyni, hogy akár egy nap is úgy teljen el, hogy nem kérdezzük meg a párunkat, hogy hogyan érzi magát, vagy hogy telt a napja. Persze ez minden kapcsolatban természetesnek kell legyen, de a nagy rohanás közben sokan elfelejtik. Ezért kifejezetten ügyeljünk arra, hogy ne feküdjünk le úgy este, hogy erről ne kérdeztük volna meg szívünk választottját.

2. Köszönöm!

Itt nem a gúnyos "köszönöm"-re gondolok, hanem a szívből jövő, őszinte hálás köszönöm-re. Nem szabad abba a hibába esni, hogy mindent amit a másik tesz értünk, természetesnek veszünk. Mindig éreztessük vele, hogy értékeljük a tetteit, és nem hagyjuk figyelmen kívül. Figyeljétek meg, hogy ettől az egy szótól értékesebbnek fogja érezni magát, főleg ha őszintén is hangzik!

3. Tudok segíteni valamiben?

Persze többnyire azt a választ fogjuk kapni, hogy "nem, köszönöm, megoldom", de azért ne hagyjuk annyiban. Attól függetlenül, hogy egyedül szeretne kibontakozni, mélyen belül értékelni fogja, hogy felajánlottad a segítséged. Arról nem is beszélve, hogy ezzel is tudjuk érzékeltetni, hogy igenis ott állunk mellette, és nem csak lélekben, hanem testileg is. Gondoljunk csak bele, fordított esetben nekünk is jól esik, ha felajánlja a segítségét, nem?

4. Jól nézel ki!

A férfiaknak is szüksége van a bókokra, legalább annyira, mint nekünk. Mi persze több helyről is megkapjuk az új frizuránk miatt, gondolunk itt a barátnőkre, kollegákra, ők viszont kevésbé. Ezért is annyira fontos, hogy mi megadjuk ezt nekik, hiszen ha mi elvárjuk tőlük, hogy észrevegyenek egy új ruhát, és meg is dícsérjék azt, akkor mi is nyugodtan dícsérjük meg!

5. Szeretlek!

Talán az eddigiek közül ez a legfontosabb. Nem tudjuk elégszer a másik tudtára adni, hogy mennyire fontos nekünk, mennyire jó, hogy az életünk részre, és hogy mennyire szeretjük Őt. Önmagában a gesztusok is pozitívan árulkodóak, de ha még ki is mondjuk, akkor biztosan nem fog életünk értelme kételkedni az érzéseinkben!