5 legfőbb kapcsolatgyilkos bizalmi problémák

Ezeket az információkat csak nektek gyűjtöttük össze! Mi a véleményetek róla?

5 legfőbb kapcsolatgyilkos bizalmi problémák

Egy kapcsolat nem lehet hosszú távon is egészséges, ha nincs meg a felek között az alapvető bizalom. Ennek hiánya számos  problémát, valamint haragot és vitát eredményez, melyek akár teljesen tönkre is tehetik a viszonyt. Előfordul, hogy az ember a gyermekkorában átélt traumák, nehéz élethelyzetek hatására küzd bizonytalansággal, és ezt vetíti ki partnerére, de az is gyakori, hogy magában a társában nem bízik valaki. De akármi is az ok, fontos még azelőtt felismerni a jelenséget, és tisztázni a helyzetet, hogy súlyos károkat okozna.

1. Feltételezett rossz szándék

A bizalmi problémák legfőbb jelei közé tartozik, hogy az ember a másik minden lépéséről azt feltételezi, hogy ártani akar velük. Ennek következtében tartja a távolságot, nehezére esik elfogadni a bókokat, dicséreteket, mert egyszerűen nem hiszi el, hogy valóban őszinték, és nem rossz szándék vezérli őket.

2. Kérdések sorozata

Általában az is jellemző, hogy az egyik fél rengeteget kérdez a párjától, főleg akkor, ha nélküle ment valahová. A szinte kihallgatásszerű jeleneteket a kételyek szülik, éppen ezért van az is, hogy a válaszokat gyakran megkérdőjelezi az illető, vagy éppen az elégedetlenség jeleit mutatja a felelet után.

3. Veszekedések

Szintén erre a problémára utalhat, ha valaki gyakran túlreagál bizonyos dolgokat, és sokat csipkelődik, valamint szándékosan kezdeményez vitát, illetve támadja a másikat. A bizonytalanság és a bizalmatlanság sok feszültséget eredményez, melyeket gyakran a partnerén vezet le az ember.

4. Zárkózottság és távolságtartás

Az ilyen gondok következtében elég nehezen nyílik meg. Egyrészt fél attól, hogy a másik megbántja, illetve azért is, mert tart attól, hogy a partner nem fogadja el olyannak, amilyen, vagy nem becsüli meg eléggé. Ezeket az érzéseket kiválthatják a párkapcsolatban korábban történt események, de van, hogy egészen a gyerekkorig vezethetőek vissza az okok.

5. Szexuális problémák

A gondok általában a szexuális életre is kihatnak. A szexológus szerint előfordul, hogy a kétkedő fél nem tudja magát elengedni az ágyban, megváltoznak az együttlétek, vagy éppen már nem képes eljutni a csúcsra annak ellenére, hogy korábban ez nem okozott nehézséget számára. Hosszú távon sérülhet az intimitás, sőt teljesen el is tűnhet a viszonyból.

Amennyiben bizalmi problémák állnak fenn egy kapcsolatban, fontos, hogy a felek először is őszintén megosszák egymással gondolataikat, és tudjanak beszélni a nehézségekről. Azt is érdemes átgondolni, felderíteni, hogy mi okozza a bizonytalanságot, illetve hogy van-e alapja a kételyeknek. Ha a helyzet sehogy sem változik, a legjobb, ha a pár szakértő segítségét kéri.