5 legérdekesebb meleg témájú filmek

Összeszedtük nektek a legismertebb meleg témájú filmeket! Érdemes megnézni őket!

5 legérdekesebb meleg témájú filmek

Azt gondolhatnánk, hogy a meleg témájú filmek kevésbé ismertek, pedig nem egy-kettő került megrendezésre.

1. Ennek eredménye volt az 1969-ben filmvászonra került Éjféli cowboy, amit anno a pornográfia kategóriába akartak sorolni.  Az a film ugyan a férfiprostitúciót állítja a középpontba, valamint a barátságot, és érintőlegesen érinti is a melegség témakörét. A film több, mint fél évszázados, de még mindig aktuális kérdéseket vet fel, amikor a szakmai előmenetelét, avagy alkalmazását a szexuális preferenciától teszik függővé. Ugyan számos cégnél erre már nagyon ügyelnek, még mindig napi szintűek az effajta diszkrimináció alapján tett elbocsájtások, gyűlölet-bűncselekmények.

2. A filmtörténet egyik legjobb túszejtős filmje, a Kánikulai délután egyben az egyik legfontosabb kiállás is a melegekért. Egy 10 percig tartó bankrablásból végül több órás túszdráma és felejthetetlen médiaesemény lesz, többek között azért, mert Sonny finanszírozni kívánja transzszexuális párja nemátalakító műtétjét.

3. Az Őrült nők ketrece szintén megkerülhetetlen darab, és talán az eredeti francia verzió jobb, mint az amerikai feldolgozás. A főszereplő egy sikeres meleg bárt üzemeltet Miami Beachen transzvesztita showkkal körítve, és annak sztárja, Starina, civilben Albert a szeretője, avagy párja. A baj akkor következik be, amikor Armand heteroszexuális kísérletezéseiből született fia eljegyzi egy konzervatív szenátor lányát, Barbarát és az egész család abban a hiszemben érkezik Miamiba, hogy egy kedves, tisztességes polgári családdal ismerkedhetnek meg, miközben a szenátor körül éppen politikai botrány van kibontakozóban. Így nincs mit tenni, Armandék bele mennek abba, hogy egy estére másnak adják ki magukat, mint amik, de semmi sem megy könnyen.

4. Mi van akkor, ha egy mélyen vallásos családba valaki melegnek születik? És ezek után ezt hogyan dolgozza fel? A számára addig biztonságot nyújtó vallás miért nem tud neki menedéket adni? Az Imák Bobbyért ráirányítja arra a létező problémára a fókuszt, ami manapság az USA-ban (de vélhetően a világon másutt is) egy igen súlyos probléma: amikor is a fiatalokat kitaszítja a családjukra hivatkozva, csak azért mert melegek. Például a rendőröknél mindennapi az ilyen riasztás, pedig ott a meleg jogok előrehaladottabb állapotban vannak. Emellett a vallási dogmák az egyén boldogságára való hatását, no meg a Biblia sokszínűen történő értelmezését is sikerül bemutatnia.

5. A gyerekek jól vannak című film klasszikus arról szól, hogy mi történik, ha két leszbikus nevel fel két gyereket, akik a felnőttkorhoz közeledve érdeklődni kezdenek azután, hogy ki is lehet az apjuk. Kinyomozni és felvenni a kapcsolatot vele még a könnyebbik része, azzal számolni azonban, hogy mennyire felforgatja az életüket viszont már sokkalta nehezebb. Szivárványcsaládokról ritkán készül film, ezért is hiánypótló alkotás. Ez a film amellett, hogy arra a közhiedelemre is rácáfol, hogy az azonos nemű párok gyerekei nem lesznek maguk is melegek. Noha a fiatalabbik gyerek, Laser esetében belebegtetik, hogy esetleg ő is a saját neméhez vonzódik, ez sosem kerül kimondásra és reakciói ugyanezek lennének egy "normál" családban lévő kölyöknek is. És itt van a film legnagyobb erőssége! Ez a család ugyanolyan gondokkal küzd, mint akármelyik másik: vannak veszekedések, féltékenykedések, financiális kérdések, a szakma előtérbe helyezése... magyarán a családfők nemi összetételén kívül semmiben sem különböznek az átlagtól. 

De vannak még gyöngyszemek ebben a témában, érdemes megkeresni és megnézni őket.