5 dolog, mely megakadályozza a nőknél az orgazmust!

Vajon hányszor jutott már eszedbe, hogy neked vajon miért nincs orgazmusod? Ezek az okok lehetnek a probléma forrásai!

5 dolog, mely megakadályozza a nőknél az orgazmust!

A szexualitás és az élet egyik legnagyobb élvezetetét az orgazmus nyújtja, de nagyon sok olyan nő van, aki talán sosem jut el a csúcsra. Kutatások szerint maximum a nők 10%-a vallotta be, hogy képes erre a gyönyörre, a többieknek pedig sosem sikerült eljutni odáig. Ha nem vagyunk megfelelő hangulatban, vagy nem a hozzánk passzoló férfival vagyunk együtt, akkor ne is számítsunk rá, hogy eljutunk a csúcsra. De mégis mi az a legfőbb ok, amiért nem sikerül?

1. Nem kényeztetjük magunkat eléggé

Sok nőnek fogalma sincs arról, hogy az orgazmust bizony tanulni kell. Az erre szakosodott szexterapeuták az önkielégítést tartják a legjobb módszernek, hiszen ezzel ismerjük meg a legjobban a testünket, így tudjuk felfedezni, hogy mi az, ami igazán jól esik. Ha ezzel már tisztában vagyunk, sokkal könnyebb lesz a partnerrel is megtapasztalni.

2. Magassarkú viselése

Bár elsőre furcsának tűnhet, ugyanis gondoljunk csak bele, a magassarkú cipő pont egy olyan darab, mely igazán nőiessé tesz. Mégis óriási hátránya van, hiszen egy tűsarkúban úgy áll a lábunk, hogy a medencetartásunkat negatívan befolyásolja, emiatt hasonló pozícióba hozza, mint amikor orgazmus közeli pózban vagyunk, így a szervezetünk immunissá válhat a a szexuális örömökre.

3. Antihisztamin tartalmú gyógyszerek

Tudjuk, hogy léteznek olyan gyógyszerek, melyek negatívan befolyásolják a libidónkat, de mégis az antihisztamin tartalmú allergia elleni gyógyszerek a legveszélyesebbek. Mellékhatása legfőképpen ugyanis a hüvelyszárazság, mely nem csak kellemetlenné teszi az együttléteket, ezáltal lecsökken az orgazmus elérésének esélye is.

4. Nem tudjuk, hogy valójában milyen érzés

Azzal már tisztában vagyunk, hogy többféle orgazmus létezik, ugyanis vannak, akik képesek az anális orgazmusra, a tantrikus szexre, és a spritiuális orgazmusra is. Leggyakrabban kétféleképpen tudjuk elérni a hatást: vaginálisan és a csikló izgatásával. Sokan csak azért vallják úgy, hogy nem volt még benne részük, mert a csikló orgazmust még nem élték át.

5. Neheztelés

Míg a férfiak szinte bármikor készen állnak a szexre, addig a nőknek ehhez sokkal több kell. Ha nem megfelelőek a körülmények, vagy nem vagyunk olyan lelkiállapotban, akkor nem is tudunk igazán kikapcsolni, így nem fog összejönni a csúcsra jutás. Nagyon befolyásolja a partnerünkkel ápolt kapcsolatunk is, hiszen ha éppen van valami kimondatlan problémánk, vagy az elmúlt napokban több volt a vita, akkor nehezen érhető el az eredmény.