5 dolog, amit SOHA ne mondj egy leszbikusnak!

Ezeket a mondatokat hanyagold, ha egy leszbikussal beszélgetsz! Lehet, hogy neked nem tűnik fel, de nagyon megbánthatod vele!

5 dolog, amit SOHA ne mondj egy leszbikusnak!

Mostanság szinte már teljesen normális, ha valakinek leszbikus barátja is van, hiszen egyre többen fel merik vállalni a másságukat. Mégis vannak olyan mondatok, melyeket még ha ártalmatlanul is mondasz, vagy kérdezel, akkor sértőek lehetnek. Ezeket hanyagoljátok, hogy ne tűnjetek érzéketlennek vagy udvariatlannak!

1. Biztos, hogy a lányokhoz vonzódsz?

Persze ezt többnyire nem rossz szándékból kérdezzük meg, de nagyon bántó tud lenni. Higyjétek el, hogy rendkívül idegesítő tud lenni, hiszen tuti, hogy nem ti vagytok az elsők, akik ezt megkérdezik, és századjára megmagyarázni nem éppen kellemes. Arról nem is beszélve, hogy egy meleg nő ezt nem tudja úgy kifejteni, hogy a másik is megértse, így még kellemetlenebbé fog válni a szituáció.

2. Kiábrándultál a férfiakból?

Na, ez a másik kedvenc kérdésem. Szinte hihetetlen, hogy sok ember felfogása még mindig ott tart, hogy egy nő csak is kizárólag azért vonzódhat egy másik nőhöz, mert számtalan rossz kapcsolatban volt része. Fogadjuk el, hogy nem a negatív élmények az oka, hiszen jöhetne a szőke herceg is fehér lovon, ha neki inkább a megmentésre váró királylány az esete.

3. Attól, hogy a buliban vele smároltál, nem azt jelenti, hogy leszbikus vagy!

Jó-jó persze, fiatalon az ember némi pohárka után merészebb, és csinál olyan dolgokat, melyeket józanul nem biztos, hogy egyáltalán el merne képzelni. De ez teljesen más, mint amikor hosszútávon gondolkodik kapcsolatban egy másik nővel. Aki tényleg csak a saját neméhez vonzódik, az el sem tudja képzelni, hogy egy férfival létesítsen bárminemű kapcsolatot.

4. Azért lettél leszbi, mert most ez a divat!

Azért erős túlzással sem mondanám trendinek, ha valaki a saját neméhez vonzódik, hiszen még mindig rengeteg támadás éri őket. Vegyük csak alapul, hogy még mindig vannak olyan országok, ahol halálbüntetéssel "jutalmazzák" az azonos neműek kapcsolatát. Több száz évvel ezelőtt is voltak melegek, csak akkor még ennyire sem merték felvállalni, hiszen féltek a nyilvános meghurcoltatástól és a megbélyegzéstől. Szóval felejtsük el ezt a "divatmelegséget".

5. Ilyen csinosan hogy lehetsz leszbi?

Szögezzük le még az elején, hogy a homoszexualitás a kinézettől teljesen független. Lehet leszbikus egy tipikus Marilyn Monroe-s alkatú leányzó, de egy 100 kg-os, vörös szeplős hölgy is. Vannak kifejezetten fiús lányok is, akik nagyon rövid hajat hordanak és férfiasan öltözködnek, és vannak a nőies leszbikusok, akik akár mélyen dekoltált ruhában, sminkkel és magassarkúban járnak. 

Mindent összevetve úgy gondolom, hogy a legideálisabb, ha ezeket a megnyilvánulásokat kerüljük, ugyanis így megkíméljük magunkat, és az érintett felet is a kellemetlen szituációktól.