5 dolog, amit ne mondj egy szingli nőnek!

Vannak, akik még mindig cikinek tartják, ha valaki szingli, és hajlamosak kellemetlen kérdéseket feltenni. Az alábbi dolgokat érdemes tudni az egyedülállókról!

5 dolog, amit ne mondj egy szingli nőnek!

Sajnos a szingliség még mindig sokak szemében feltétlenül ciki, kellemetlen és kényelmetlen állapot, amit épeszű ember bizonyára nem választ önként. Még mindig az a sztereotípia él a szinglikkel kapcsolatban, csomó bosszantó általánosítás, tévhit. Lássunk tisztán, nézzük meg miről is van szó valójában.

1. Boldog szingli nincs. Hogy is van ez valójában? Az az alapvető különbség boldogságszempontból a párkapcsolatban élők és a szinglik közt az, hogy az utóbbiak boldogságérzete sokkal inkább támaszkodik olyan forrásokra, melyek függetlenek a szerelmi életüktől. Tehát többet nyom a latban náluk a szakmai siker, a baráti kör, a hobbi, a kreativitás, a szociális tevékenység, és az önálló döntéshozatal, mint lehetőség. Biztos, hogy vannak szomorú, boldogtalan facérok is, ahogyan nagyon boldog családosok is.

2. A szinglik magányosak. A szinglik megtehetik, hogy ápolják a kapcsolataikat, és meg is ragadnak minden lehetőséget a kapcsolattartásra, beleértve a közösségi média aktívabb használatát. Nem szigetelődnek el annyira, mint családos kortársaik.

3. Házasságban élni egészséges. Biztos, hogy egy jól működő párkapcsolat jótékony hatással van a testre és a lélekre is. Viszont kutatások szerint az egyszemélyes háztartásokban élők sokkal egészségesebben élnek.

4. Azért van egyedül, mert karrierista. Való igaz, hogy mint örömforrás, hangsúlyozottabban fontos a szinglik életében a szakmai siker, de erős és nem korrekt csúsztatás ezzel magyarázni a társtalanságot akkor is, ha bizonyára vannak olyan emberek, akiknek fontosabb a karrier, valamely nagy álom elérése, a szakmai ambíció, mint a családalapítás. De miért is kellene ugyanazon a prioritás skálán mozognunk valamennyiünknek? Milyen alapon minősítjük mások választását a mi viszonylatainkkal, döntéseinkkel, értékrendünkkel szembeállítva?

5. Azért van egyedül, mert önző, vagy gyerekes. Épp a szingliknek van több idejük, energiájuk az öregekre, segítségre szoruló barátokra, az elesettekre, és összességében több emberrel törődnek, mint a családban élők, akiket érthető módon leköt a saját gyerekeik nevelése.

Láthatjuk, hogy milyen sokféleképpen vélekednek az egyedülállókról sajnos. Soha nem lehet tudni, ha nem ismerjük az illetőt nagyon jól, hogy valójában mi az oka annak, hogy egyedül él.