5 dolog, ami befolyásolja párválasztásunkat 2. rész

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amelyek legjobban befolyásolják a párválasztásodat? Cikkünk második felében folytatjuk azoknak a tényezőknek a bemutatását, amelyek a leginkább számítanak, amikor keressük az igazit.

5 dolog, ami befolyásolja párválasztásunkat 2. rész

3.    Elképzelések
Amikor új párt választunk magunknak, az egyik legfontosabb, ami befolyásol minket, az az elképzelésünk arról, milyen partnert szeretnénk. Mint írtuk, vannak, akik mindig másmilyen párt választanak és vannak, akik rendre hasonló partnerrel jönnek össze. Akik az előbbiek táborába tartoznak, valószínűleg nyitottak és szeretik a változatosságot. Utóbbiaknak pedig általában hasonló partnerek tetszenek meg. Ennek megvan az a veszélye, hogy olyannal akarsz lenni, mint az előző párod, tehát nem biztos, hogy a személyiségébe szeretsz bele a partnerednek. Ha túlságosan ragaszkodsz az elképzeléseidhez az ideális partnerről, lehet, hogy sok olyan lehetőség mellett elmész, akikből kiváló partnerek lehetnének. Legyél nyitott azokra az emberekre is, akik mások, mint az elképzeléseid. Lehet, hogy külsőre teljesen más, mint amit elképzeltél, mégis végzetesen beleszeretsz.

4.    Kémia
A feromonok állítólag nagymértékben befolyásolják döntésünket. A látásunk után a szaglásunknak óriási szerepe van a párválasztásban. És ilyenkor nem a partner parfümfelhőjére gondolunk, hanem a természetes illatára. Persze amikor ismerkedünk, rendkívül vonzó tud lenni a másik parfümjének az illata is. A parfüm illat keveredve a testének illatával lesz az a vegyület, ami vagy megfog minket, vagy idegen számunkra, sőt, olykor taszító is lehet.

5.    Közös jövő
Ez a pont egy kicsit kakukktojás, hiszen még csak most ismertük meg a másikat, ugyanakkor jelentősen befolyásol minket a párkapcsolatban, hogy el tudjuk-e képzelni együtt a jövőnket. Természetesen ennek a tényezőnek a fontossága akkor mutatkozik meg igazán, ha tartós párkapcsolatot szeretnénk. Ha egyéjszakás vagy futó kalandra vágyunk, akkor nem gondolkodunk a közös jövőben. Ha túl vagyunk már sok mindenen és sok mindenkin és végre szeretnénk megállapodni, akkor bizony jelentősen befolyásol minket, hogy a másikat mennyire látjuk potenciális hosszútávú partnernek és egyenrangúnak értelmi, lelki, anyagi és egyéb területeken. Ha minden téren passzolunk egymáshoz, akkor tudunk közös jövőben gondolkodni.