5 dolog, ami befolyásolja párválasztásunkat 1. rész

Sokszor fogalmunk sincs, mi alapján választunk párt. Ha egyedülálló vagy és szeretnéd megtalálni az igazit, biztosan sokszor elgondolkodtál már azon, melyek azok a szempontok, amelyek alapján várt választasz.

5 dolog, ami befolyásolja párválasztásunkat 1. rész

Keverednek az elképzeléseid, a vágyaid a tested kémiai reakcióival és gyakran magad sem tudod, miért vonzódsz valakihez, aki ránézésre nem is tetszik, míg más, aki rendkívül megnyerő külsővel rendelkezik, egyáltalán nem mozgat meg.
Azt is gyakran megfigyelheted magadon, hogy idővel változik az ízlésed és lehet, hogy hiába van zsánered, mindig más és más típusú párt választasz. Persze vannak olyanok is, akiknek rendre hasonlítanak egymásra a választottjai. Előfordul, hogy a számunkra fontos személyek elvárásai és tanácsai is befolyásolnak minket a párválasztás során, de az igazán érett személyiségek senkire nem hallgatnak, hanem egyedül döntenek valaki mellett. Nézzük, mik azok a tényezők, ami alapján leggyakrabban választjuk ki a számunkra ideális partnert.

1.    Intelligencia
Szép lassan begyűrűzött a köztudatba az a mondás, hogy „az okos az új szexi”. A kissé butácska, de annál szexibb kinézetű férfiak és nők mellett egyre vonzóbbak az okos nők és férfiak. Sok olyan párkeresőbe futhatsz bele, akik nem elsősorban a külsejükkel kívánnak majd meghódítani, hanem az eszükkel. Fontos a tájékozottság, vonzó, ha érti a jó vicceket és persze nem töltetünk ki vele az első randin belépőként egy intelligenciatesztet, de hamar felmérjük, hogy kellő intelligenciáról tanúskodnak-e a másik megnyilvánulásai.

2.    Külső jegyek
A külső jegyek azok, amik elsődlegesen meghatározzák, hogy tetszik-e valaki. Ha első ránézésre taszít a másik, legtöbbször meg se adjuk az esélyt neki arra, hogy jobban megismerjük. Az első benyomás és a számunkra vonzó külső rendkívüli jelentőséggel bír. Természetesen nemcsak az a fontos, hogy mennyire szép és mennyire vonzó számunkra első ránézésre, hanem a mimikája, a gesztusai, a mozgása, a hangja és a tekintete is meghatározó. Ezek alapján azonnal eldöntjük, hogy tetszik-e nekünk a másik és kívánjuk-e őt jobban megismerni.