4 vicces dolog, amiket a gyerek születése után csinálunk

Magatokra ismertek?

4 vicces dolog, amiket a gyerek születése után csinálunk

Rengeteg minden megváltozik egy családban, amikor egy új jövevény érkezik. Persze most nem arra gondolunk, hogy mindenki kialvatlan lesz és állandóan fáradt, hanem a viccesebb oldalára.

1. Vicces becevenek:

Amikor anya és apa elkezdi kiismerni jobban a kisbabáját, hajlamosak vicces beceneveket adni a csöppségnek, amit a szülők hajlamosak még a felnőtt korukban is alkalmazni. Ilyenek például a mazsolám, kis babócám, még akkor is ha már tinédzser a "picurka".

2. Vicces becenevek a szülőknél:

Akaratlanul is megszűnik a drágám, szerelmem, kincsem becenév a két szülő között, ezeket automatikusan felváltja az anya és az apa megnevezés. Bár ez hasznos is lehet, ugyanis a gyermek legalább megtanulja a szerepeket a családban.

3. Meg ne fázz!

Valószínűleg mindenki emlékszik rá, hogy mennyire idegesítő volt, amikor anya ránk szólt, hogy vegyünk fel még egy pulcsit, mert betegek leszünk. Mi akkor szentül megfogadtuk, hogyha gyerekünk lesz, biztos nem fogjuk ezzel kínozni. A franckarikát nem! Berögződéssel erőltetjük rá utódunkra a sálat és a kesztyűt is 15 fokban.

4. Hiszti kezelése

A gyermekeknek is vannak rossz napjaink, amikor igenis előszeretettel hisztiznek és puffognak mindenen. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha felvesszük mi is ezt a szokást: kezdjünk el mi is hisztizni azon, hogy ő hisztizik. Ezen annyira meg fog lepődni, hogy abba fogja hagyni. Arra figyeljünk oda, hogy nyilvános helyen ezt ne nagyon gyakoroljuk, mert furcsa pillantásokat kaphatunk.