4 randigyilkos ok

Avagy mit NE kövessünk el, ha nem akarunk csalódottak lenni a várva várt találkozó után!

4 randigyilkos ok

Sokan szakítás után egy nappal már fent vannak az online társkeresőkön, pedig még le sem zárták az előző kapcsolatukat magukban. A randevúkat sokszor banális okok teszik tönkre. Mi most megtaláltuk a társkeresés 4 akadályát, és hozzátettünk néhány saját tapasztalatot.

Ha egy-két hónap, esetleg fél-egy év telik el eredménytelenül még nem ad okot arra, hogy mindent feladjunk. A gondok igazából ott kezdődhetnek, ha valaki már több mint két éve van egyedül. Természetesen a szerencsefaktor is jelentős szerepet játszik a társkeresésben.

1. Lezáratlan múlt

Az új kapcsolat első akadálya a lezáratlan múlt: sokan már azelőtt elkezdenének társat keresni, mielőtt még túltették volna magukat az előző kapcsolataikon. Rengetegen vannak, akik szakítás után egy nappal már fent vannak az online társkeresőkön, pedig még le sem zárták az előző kapcsolatukat magukban. A szakítást, válást belső gyászmunka követi, amit nem lehet megúszni. Amíg még nem zártuk le az előző kapcsolatot, meg fogja keseríteni az újakat. Nem lehetünk egyszerre szerelmesek az exbe és az új partnerbe. Zsákutcába kerülünk, ha bosszúból, vagy csakazértis ismerkedünk.

2. Minden férfi disznó - és más előítéletek

A második korlátozó tényező különböző hiedelmeink - ez az egyik legproblémásabb terület. Nagyon nehéz ugyanis a berögzült gondolkodási sémáktól és sztereotípiáktól szabadulni. Ha azt gondoljuk, hogy minden férfi disznó és minden nő csak a pénzre hajt, az vajon segít a társkeresésben, vagy akadályoz? Szintén jellemző korlátozó hiedelem, hogy “nem vagyok elég jó”, vagy “nem akarok megint érzelmileg sérülni”. Ezek a gondolatok roncsolják a kisugárzást, és elriasztják a lehetséges jelölteket. A belső meggyőződéseket, korlátozó hiedelmeket, belső blokkokat feloldani és átalakítani hatalmas, napról napra elvégzendő munka, amelyhez rengeteg gyakorlat létezik.

3. Nem tudunk kikapcsolódni

Tipikus probléma vezető beosztású társkereső nőknél, hogy ha van is idejük egy randira, rendszerint a munkahelyükről esnek be rá. A munkahelyi üzemmód pedig nem alkalmas egy randihelyzetre. A munkahelyen teljesíteni kell, gyerünk és csináljuk hozzáállás a jellemző, egy randevún nem. A munka és a randevú üzemmódot élesen szét kell választani. A randi lazításra, beszélgetésre, szórakozásra való, meghallgatni a másikat és jól érezni magunkat. Az első randi nem interjú szituáció, márpedig sok férfi panaszkodik, hogy úgy érzi, vallatáson vett részt. Ez a társkeresés harmadik akadálya: nem vagyunk szinkronban a másik nemmel.

4. Nincs meg a rutinunk

A négyes számú akadály a randikészség hiánya. Amikor át kell lépni a rettegett komfortzónát. Amikor rádöbbenünk, hogy sok-sok éve egyetlen randink sem volt, illetve csak az online társkeresés maradt, hiszen a baráti körben nincsen senki. Jó hír, hogy a randikészségek szerencsére fejleszthetőek.