3 ok, amiért képesek vagyunk menekülni egy jól működő kapcsolatból!

Miért van az, hogy felvesszük a nyúlcipőt egy jól működő kapcsolatban is? Most eláruljuk nektek a 3 fő okot!

3 ok, amiért képesek vagyunk menekülni egy jól működő kapcsolatból!

Sokunkkal előfordult már biztosan, hogy hiába is kezdett el pozitív változást hozni az életünk, ráadásul fortuna is a szárnyai alá vett bennünket, de valami mégsem stimmel. Vajon mi lehet ennek az oka? Elöljáróban biztos, hogy az elsők közé sorolhatjuk a félelmet, megijedünk attól, hogy minden túl tökéletesnek hat. Ráadásul ott motoszkál a fejünkben a "mi lesz, ha meggondolja magát" érzés is. Pont ezek a dolgok miatt szedtük össze a három leggyakoribb okot, amiért képesek vagyunk egy jól működő párkapcsolatból kilépni!

1. Tudat alatt félünk, hogy elveszítjük

Valószínűleg az előző kapcsolatok maradványa még élesen él bennünk, és nem akarjuk mégegyszer hagyni, hogy bárki is összetörje a szívünket. Nem tudtunk még átlépni a sérelmeken és a fájdalmakon, ezért szépen lassan a rózsaszín köd előtt felhúzunk magunk köré egy falat. Valójában saját magunktól félünk, és attól, hogy Őt, akit annyira megszerettünk, elveszítjük. Ezért erősen dolgozni kell az önbecsülésünkön, és nem szabad a múlton rágódni, különben örökre ott ragadunk!

2. Félelem a rózsaszín köd után

Az egyik fél valamiért mindig kicsit bizonytalan marad a másikkal szemben akarva-akaratlanul. Maga ez az érzés tudat alatt folyamatos izgalmi állapotot idéz elő, ami egy ideig még jobban fokozza a másik irányába a vágyat, de közben szépen lassan felőrli. Ebben a helyzetben azt kell megtanulnunk, hogy a rózsaszín köd eltűnése után nem a szerelem múlik el, hanem a kapcsolat lép be egy új szakaszba.

3. Traumák

Ha boldogok vagyunk a párunkkal, akkor automatikusan bztonságban is érezzük magunkat. Az agyunk egy csoda kis játék, hiszen a régen átélt negatív dolgok, melyek még mélyen bennünk vannak, többnyire ilyenkor törnek a felszínre. Ezáltal boldogtalannak érezhetjük magunkat, és a legszomorúbb, hogy még csak meg sem tudjuk magyarázni az okát. Ezért nagyon fontos, hogy megismerjük saját magunkat, így idővel jobban fogjuk tudni ezeket a dolgokat kezelni!