2020-ban ezek lesznek a tízmilliószoros napok

A buddhista vallás jeles napjai közé tartoznak a tízmilliószoros napok.

2020-ban ezek lesznek a tízmilliószoros napok

Úgy hiszik, hogy ezeken a napokon az energiák tízmilliószorosan hatnak. Teremtő és ártó gondolataink, energiáink, cselekedeteink megsokszorozódnak, ezért ezeken a napokon különösen oda kell figyelnünk gondolatainkra és tetteinkre és azokat kell előtérbe helyezni, amiket erősíteni, növelni szeretnénk. A tibetiek szerint minden évben 4 ilyen nap van: az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. Mivel a holdhónapok kezdete és vége mindig más dátumra esik, ezért a tízmilliószoros napok – az úgynevezett dharmacsakra napok – is, minden évben más dátumra esnek. Fontos tehát, hogy ezeken a napokon olyan gondolatokra koncentráljunk, amelyek előre visznek és segítenek elérni céljainkat. Ha elindulunk a céljaink megvalósítása felé, az univerzum ezeken a napokon hatványozottan segít minket. 
Tízmilliószoros napok 2020-ban
1. tízmilliószoros nap: Csötrul dücsen, a csodák napja, a vajmécsesek ünnepe. Buddha hívei ekkor csodatételeiről emlékeznek meg. Idén ez március 9-re esik.
2. tízmilliószoros nap: Saka Dawa dücsen, a buddhista vallás szerint Buddha születésének, megvilágosodásának és halálának napja is. Június 5-re esik 2020-ban.
3. tízmilliószoros nap: Csökhör dücsen, ezen a napon Buddha első beszédére emlékeznek. Ebben az éven július 24-ére esik. 
4. tízmilliószoros nap: Lhabab dücsen, Buddha mennybemenetelének ünnepe. Idén november 7-re esik.