2020 a Patkány éve a kínai horoszkóp szerint

Mit érdemes tudni a Patkány évéről?

2020 a Patkány éve a kínai horoszkóp szerint

A kínai horoszkóp három elemből áll össze: a Yin-Yang pár egyikéből, az öt elem valamelyikéből és a 12 állatövi jegyből. 2020. január 25-én kezdődik a következő kínai esztendő, mely a Yang Fém Patkány éve lesz és 2021. február 11-éig tart. A kínai horoszkópban a Patkány az első, ezért mindig valami újnak a kezdetét, a lehetőségek évét jelenti. Ha régóta tervezel valamit, ez az év tökéletes lesz álmaid megvalósítására. A Patkány az intelligenciát jelképezi a kínai emberek számára. Bármilyen helyzetben feltalálja magát és elszántságával az eseményeket a maga javára fordítja. 
A Patkány különleges adottsága a „kettős-látás”, amelyet annak köszönhet, hogy a sötét alvilágban is él. A Patkány jellemzője a báj, az intelligencia és a kiváló fantázia. Munkájában ügyes, de nem erőssége a csapatmunka.
A Patkány éve a szórakozást és az utazásokat is elhozza nekünk. A Patkányhoz a hagyomány szerint a bőséget, a jólétet is kötik a kínaiak, ezért kiválóan alkalmas ez az év az anyagi biztonságunk megteremtésére. A Fém jelképezi az estét, a hideget és az őszt, ugyanakkor a világosságot és a tisztaságot is. Ebből kifolyólag az év csúcspontja a kínai horoszkóp szerint az ősz lesz. Ez az esztendő alkalmas lesz arra, hogy befejezzük félbehagyott tanulmányainkat, új célokat tűzzünk ki és nekilássunk a megvalósításuknak. A Patkány színe a kínai horoszkóp szerint a fekete és a vörös, ezek a színek szerencsét hozhatnak ebben az évben.
A kínai horoszkóp szakértői szerint az újév első napján olyan ételeket kell fogyasztani, melyek az adott állatok szívesen fogyasztanak. A Patkány éve kezdetén érdemes tehát húst, mogyoróféléket és sajtot fogyasztanunk.