15 éves idén a Google Maps

Ennek örömére íme pár új funkció!

15 éves idén a Google Maps

A Google Térképet több mint egy milliárd ember használja naponta világszerte, szóval mondhatni jelentős része van a felhasználók életében. A vállalat éppen ezért nagyon sokat fordít ennek a fejlesztésére, és éppen ezért folyamatosan egyre jobb és jobb lesz. Ezúttal egy jelentősebb frissítés érte el a szolgáltatást.

2005-ben látta meg a napvilágot a Google Térkép, és ez nemcsak, hogy egyike lett a Google egyre szélesebb szolgáltatáskínálatának, hanem szinte központi szerepnek örvend. Eleinte arra szolgált, hogy útvonalat lehessen vele tervezni A-ból B-be, ma viszont már meg tudja mondani, hogy hova érdemes menni vacsorázni a nyaralás során, vagy hogy éppen mekkora a forgalom az adott helyen.

A Google a Térkép szülinapja alkalmából egy új logót tervezett a szolgáltatás számára. A friss grafika letisztultabb, egyszerűbb a korábbinál, ugyanakkor egyértelműen jelzi a származását, mivel a Google színeiben pompázik tetőtől talpig. Az eddigi ikon még egy térképet formázott egy pozíciójelzővel – szintén a Google színeivel –, az új grafika viszont már csak egy pozíciójelzőből áll.

Az Explore (Felfedezés) maradt az első, és ennek a feladata is ugyanaz lesz, mint korábban. Ezen keresztül a felhasználóknak lehetősége lesz majd új helyeket találni a közelben, vagy éppen azon a területen, amit meg szeretne látogatni. A második helyen a Google megtartotta a Commute (Ingázás) fület, ahol az eddigiekhez hasonlóan a haza, munkahelyre vezető utat lehet megtervezni a tartózkodási helyről.

A harmadik lap már teljesen új, ez a Saved (Mentett) néven fut, és igazából arra szolgál, hogy a mentett helyeket könnyebben lehessen elérni. Ehhez eddig elő kellett húzni az oldalsó menüt, majd innen lehetett előhozni, mostantól viszont elég lesz egy érintés, és mindenkinek kézre fog állni.

Még arra is kitért a keresőoldal, hogy a tavaly elindított Live View funkciót a következő hetekben új lehetőségekkel fogják feltornázni. A módosításoknak hála a felhasználók ezt kihasználva nagyon egyszerűen tájékozódhatnak majd olyan területeken, ahol korábban még soha nem jártak. A Live View alkalmazásával már tényleg művészet lesz eltévedni. Az irány és a pontos táv is minden esetben jól látható lesz a kamera képére vetítve.

A Google Térkép mostani változásai a következő hetekben elérhetőek lesznek az Android és az iOS rendszerű eszközökön egyaránt.